Πέντε γκολ την Κυριακή με την Αλμερία, παραμονή στην κορυφή έστω και σε συγκατοίκηση με την Ρεάλ – λόγω διαφοράς τερμάτων – και μια ομάδα που για την σεζόν 2023-2024 έχει κάνει τον κόσμο ν’ αναζητά στοιχεία για εκείνη. Και στα τέλη Οκτώβρη, ούτε η Λίβερπουλ, ούτε η Σίτι, ούτε οι «μερένγκες», ούτε η Άρσεναλ έχει σκοράρει τόσες φορές!

Η Τζιρόνα εντυπωσιάζει. Η LaLiga έχει φέτος ένα νέο, ωραίο ποδοσφαιρικό «παραμύθι» με το οποίο ασχολείται ο κόσμος και αυτό το σύνολο δείχνει προς το παρόν ικανό να επιδείξει σταθερότητα, συνέπεια και τρομερά ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Με τα 5 τέρματα κόντρα στην Αλμερία την Κυριακή, η ομάδα του Μίτσελ έφτασε πια στα 24 γκολ σε 10 αγωνιστικές, επίδοση που είναι καλύτερη και από εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης (21) και φυσικά είναι η κορυφαία επίδοση στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος μετά από 10 αγωνιστικές.

Αυτός ο αριθμός τερμάτων «ματσάρει» το… σύνολο των γκολ που έχουν πανηγυρίσει οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (13 και 11 αντίστοιχα), ενώ, ούτε η Λίβερπουλ των Σαλάχ, Νούνιες, Ντίας και των υπολοίπων έχει σκοράρει τόσο (20), ούτε η Σίτι του Χάαλαντ και του Άλβαρες (19), ούτε η Άρσεναλ των Σάκα, Μαρτινέλι, Έντεγκααρντ (18), ούτε η Νάπολι του Οσιμέν (20), ούτε η Παρί των Μπαπέ και Ντεμπελέ (20).

Και αυτή τη στιγμή, οφείλουμε όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι και πραγματικοί θαυμαστές του ωραίου ποδοσφαίρου με το οποίο ασχολούμαστε για την διασκέδασή μας και για τίποτα άλλο, να παραδεχθούμε και να εκτιμήσουμε την Τζιρόνα του 2023…