Οι πρωταθλητές Νάγκετς άνοιξαν την σεζόν 2023/24 με νίκη επί των Λέικερς (119-107). Πριν από τον αγώνα ωστόσο ήρθε η ανταμοιβή για την περσινή, ονειρεμένη, σεζόν τους, αφού παρέλαβαν τα δακτυλίδια τους για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Και πρόκειται για ξεχωριστά δακτυλίδια.
Το δακτυλίδι των Νάγκετς – όπως και αυτά των προηγούμενων πρωταθλητών – λέει αρκετές ιστορίες. Είναι 16 καρατίων (όσες και οι νίκες που χρειάζεται μία ομάδα στα playoffs για να κατακτήσει το πρωτάθλημα) και έχει αξία ανάμεσα στα 50.000 και τα 150.000 δολάρια, ενώ περιλαμβάνει ακόμα ρουμπίνια και μπλε ζαφείρια. Δεν επιλέχθηκαν τυχαία όλα αυτά, όμως, αφού είναι τα χρώματα της ομάδας.
Το δακτυλίδι έχει πάνω του το όνομα των Νάγκετς (γραμμένο με 24 κίτρινα διαμάντια, όσα και τα χρόνια της ομάδας στην Ball Arena) με το τρόπαιο του πρωταθλητή, σε άσπρο φόντο. Αν όμως κάποιος κινήσει μία ροδέλα στο πλάι, τότε το φόντο γίνεται μπλε (στα χρώματα της ομάδας) και η ροδέλα στο πλάι μεταφέρει το δακτυλίδι από το 2023, στο 1967, που δημιουργήθηκε η ομάδα, ενώ κάτω από αυτό υπάρχει ο αριθμός 5.280, που συμβολίζει το υψόμετρο που βρίσκεται το γήπεδο της ομάδας.
Παράλληλα, υπάρχει ένα «κρυφό» επίπεδο σε μία άλλη πλευρά του δακτυλιδιού – εκεί που είναι το όνομα κάθε παίκτη, όπου ο κάτοχός του μπορεί να το ανοίξει και να δει το τρόπαιο του 2023! Στην απέναντι πλευρά, υπάρχει η φράση «World Champions» (παγκόσμιοι πρωταθλητές) με το παλιό logo της ομάδας. Τέλος, περιφερειακά του δακτυλιδιού υπάρχουν 89 κόκκινα ρουμπίνια, που συμβολίζουν τους 89 πόντους που δέχθηκαν οι Νάγκετς από τους Χιτ στο Game 5 των τελικών του NBA με το οποίο σφράγισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του δακτυλιδιού: