Δοκιμές ενόψει του 50ου Ράλλυ Κύπρος που αρχίζει την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, πραγματοποίησαν την Τρίτη και την Τετάρτη αρκετά πληρώματα. Τη Τρίτη στην περιοχή Μαχαιρά (Μάντρα του Καμπιού) βρέθηκαν οι δύο διεκδικητές του τίτλου στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Μέσης Ανατολής.
Με το Volkswagen Polo GTI R5 ο ρέκορντμαν νικών στην Κύπρο (7 πρωτιές) Nasser Al-Attiyah (Κατάρ), με συνοδηγό τον Mathieu Baumel (Ανδόρα). Με το Škoda Fabia R5 ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής Abdullah Al-Rawahi (Ομάν), με συνοδηγό τον Ata Al-Hmoud (Ιορδανία).
Οι βροχές των τελευταίων ημερών, έφεραν μια εικόνα που σπάνια βλέπουμε στο Ράλλυ Κύπρος. Αυτή των αυτοκινήτων στις διαδρομές, να… μην σηκώνουν έντονη σκόνη, στα περάσματά τους, αφού τα νερά έχουν καταλαγιάσει το χώμα.
Πάντως, οι καιρικές προβλέψεις για τη διάρκεια του αγώνα δείχνουν ηλιοφάνεια, ακριβώς όπως έχουν συνηθίσει όλοι, όταν ρίχνονται στις επίπονες ειδικές διαδρομές της Κύπρου.
Την Τετάρτη, στην ίδια περιοχή (Μαχαιρά) αλλά διαφορετική διαδρομή, βρέθηκαν οι Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου με Volkswagen Polo GTI R5 και οι Χρίστος Δημοσθένους / Κύπρος Χριστοδούλου με Škoda Fabia R5.
Tην Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνουν οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών, ενώ την Πέμπτη θα είναι και ο Τεχνικός Έλεγχος.
Χορηγοί του 50ου Ράλλυ Κύπρος είναι οι εταιρίες Honda – Γαλαταριώτης, ANCO Catering Equipment, Cablenet, Stop Fire, Ανδρεόπουλος Επιγραφές Λτδ και νερό Φαρμακάς, ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς.