Ο Καναδάς εντυπωσίασε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, κατεβάζοντας ένα ρόστερ με μπόλικο ταλέντο, το οποίο τον βοήθησε να πάρει το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας του στον θεσμό.

Μάλιστα, φαίνεται πως η ομάδα της Βόρειας Αμερικής θα παραταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 ακόμη πιο ενισχυμένη. Συγκεκριμένα, πέρα από τον Τζαμάλ Μάρεϊ, που έχασε το Μουντομπάσκετ λόγω τραυματισμού και εκτός απροόπτου θα είναι διαθέσιμος, συμμετοχή στη διοργάνωση δήλωσε και ο Άντριου Γουίγκινς.

Ο All-Star φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς μίλησε σε αμερικάνικο Μέσο και τόνισε πως έχει στόχο να αγωνιστεί κανονικά στο Παρίσι, με το ρόστερ του Καναδά να… τρομάζει σε περίπτωση που αυτό πράγματι γίνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη γιατί έκλεισα τη σεζόν με ένα σπασμένο πλευρό. Αλλά ο στόχος είναι την επόμενη χρονιά να είμαι μαζί τους στο Παρίσι. Ήταν σκληρό (σσ. για εμένα), όμως έκαναν πολύ καλή δουλειά. Εξασφάλισαν την πρόκριση. Όλα τα παιδιά πάλεψαν σκληρά, καθοδηγούμενα από τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, τον Ντίλον Μπρουκς και τον Αρ Τζέι Μπάρετ. Ήταν εκπληκτικό για όλα τα παιδιά».