Ευχαριστημένος από τη συνολική προσπάθεια της ομάδας του στο ματς με το Λαύριο, ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτίωση στην ομαδικότητά του. Ο Τούρκος προπονητής υποστήριξε ότι “βλέπει” πλέον τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και στη θέση του σμολ φόργουορντ, ενώ σε ερώτηση περί ενδιαφέροντος για τον Κέντρικ Ναν είπε ότι ακόμη δεν έχει ξεχωρίσει κάποιο όνομα στη λίστα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

Ξεκινήσαμε τον αγώνα πολύ καλά, ήμασταν συγκεντρωμένοι και κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σωστά. Είχαμε τον έλεγχο. Στη δεύτερη περίοδο τους επιτρέψαμε εύκολους πόντους στην απομόνωση, προσπάθησαν να γυρίσουν στο ματς κι εμείς χαλαρώσαμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα και σκοράραμε στον αιφνιδιασμό, αυτό το ματς, αυτές οι ομάδες δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Είδα βελτίωση στην ομαδικότητά μας κι αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας.

Μετά απ’ ό,τι έγινε με τον Παπαπέτρου, που θα χειρουργηθεί αύριο και θα μείνει εκτός για 2-3 μήνες, ο πρώτος μας στόχος και με την επιστροφή του Μήτογλου είναι να δοκιμάσουμε τον Ερνανγκόμεθ στη θέση τρία. Εκεί είχαμε μόνο τον Γκριγκόνις. Φυσικά δεν είναι εύκολο, χρειάζεσαι 2-3 χρόνια για να μάθεις τη θέση, ο Χουάντσο είναι PF. Προσπαθούμε, στην Α1 είναι πιο εύκολο, στη EuroLeague όχι και τόσο. Θα τον χρησιμοποιήσουμε για 5-8 λεπτά στη θέση τρία, αν χρειαστούμε φιζικάλιτι σε αυτή τη θέση.

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα στο τραπέζι, μας προσφέρθηκαν παίκτες, αλλά δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο“.