Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.

-Για την τελευταία ανακοίνωση της ΚΟΠ εναντίον του: «Η τελευταία ανακοίνωση ήταν άστοχη και ατυχής. Δεν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό για οποιοδήποτε άτομο στα όσα είπα δημόσια. Ο κόσμος έχει καταλάβει πλήρως το τι είπα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόσβαλα τον οποιονδήποτε. Νομίζω επειδή έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και να σώσουμε ότι σώζουμε, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Να ανοίξουν τα αυτιά τους να ακούνε κάποια πράγματα, αν δεν αρέσουν είναι πρόβλημα δικό τους».

-Για τις Εθνικές και το πλάνο που πρέπει να εφαρμοστεί: «Είναι μια πληγή που αιμορραγεί τα τελευταία 8-10 χρόνια. Χρειάζεται ένα στρατηγικό πλάνο και κάποιος πρέπει να το κάνει. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι νέος άνθρωπος, δεν είπα ότι δεν είναι ικανός. Πρέπει να υπάρχει ένα άτομο που να συντονίζει ένα πλάνο και όλοι οι προπονητές να είναι κάτω από αυτόν. Πλέον πέρασε ο καιρός που ο προπονητής της Εθνικής πρέπει να…τρέχει στα γήπεδα και να παίρνει σημειώσεις. Όχι γιατί δεν πρέπει να πηγαίνει, αλλά την ανάλυση την κάνουν οι σκάουτερ. Ανά κάθε Εθνική ομάδα, θα ξεσκονίζουν τους ποδοσφαιριστές ανά κάθε ηλικία. Χρειάζεται επένδυση, αρκετά λεφτά και σχεδιασμό. Πρέπει να μπει η τεχνολογία στις Εθνικές ομάδες. Για πρόγραμμα ανάπτυξης κάθε ποδοσφαιριστή, με ψυχολόγους και ότι χρειάζεται. Να βάλουμε ένα στόχο ότι από τους 7000 που αγωνίζονται, οι 100 θα ξεχωρίσουν και θα βάλουμε τους 7 στην Εθνική Ανδρών, όταν θα είναι 18 ετών κι όχι 25. Μέσα από την τεχνολογία θα μπουν τα κριτήρια και η φιλοσοφία, το πώς θέλει να παίζουν οι Εθνικές.

-Για τους προπονητές στις Εθνικές και τον αριθμό των ξένων: «Πρέπει το προσωπικό που απασχολούνται στις Εθνικές, να είναι πλήρους απασχόλησης. Αυτή τη στιγμή, ειδικά οι βοηθοί, δουλεύουν υπό το καθεστώς του αυτοτελούς εργαζομένου. Εκδίδουν αποδείξεις ότι πρόσφεραν υπηρεσίες για να μην πληρώνει η ομοσπονδία κοινωνικές ασφαλίσεις. Από τη στιγμή που εργοδοτείς προπονητές που δουλεύουν και σε ομάδες, δημιουργείται πρόβλημα. Αν η ομάδα σου έχει δύο παικταράδες, το σκέφτεται αν θα τους καλέσει διότι θα πουν ότι τους έκανες χάρη. Η τακτική που ακολουθεί η ομοσπονδία είναι λανθασμένη. Πρέπει να επενδύσεις για την ανάπτυξη με προπονητές εγνωσμένης αξίας κι εμπειρία.
Πρέπει επίσης να γίνει βελτίωση της αγωνιστικής ετοιμότητας των παικτών. Είμαστε η χώρα με τη μικρότερη συμμετοχή γηγενών ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα, αυτό είναι απαράδεκτο. Κανείς δεν ξέρει πού πάνε τα χρήματα από τα πρόστιμα, αυτό το μέτρο όμως δεν εφαρμόζεται από τις ομάδες. Με 17 ξένους στον κατάλογο Α και απεριόριστο αριθμό στον κατάλογο Β, είναι τεράστιο το πρόβλημα. Πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα γι’ αυτό. Έχουμε μείνει στάσιμοι και στο θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων τα τελευταία 7-8 χρόνια, δεν υπάρχει οικονομική ενίσχυση για τις μικρές ομάδες. Δεν γίνεται να προπονείσαι για την Εθνική σε γήπεδο του αγροτικού. Τα λέμε εδώ και 10 χρόνια και το μόνο που παίρνουμε είναι ανακοινώσεις σαν τη χθεσινή. Αν ήθελα να χτυπήσω την ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, είχαμε πολλές ευκαιρίες. Δεν είναι αυτό που θέλουμε. Υπάρχει μια αντίδραση για να δούμε το πως θα προχωρήσουμε».