Ο Μιχάλης Βορκάς είναι ο νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου(ΠΔΣ), καθότι κατά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης του ΠΔΣ, επικράτησε του ανθυποψήφιου του, απερχόμενου προέδρου, Χρίστου Κληρίδη.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 4300 κάτοχοι άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος.

Στην Λευκωσία, ψήφισαν 2477 μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, με τον Μιχάλη Βορκά να εξασφαλίζει 1841 ψήφους και τον Χρίστο Κληρίδη 604. Υπήρξαν 21 λευκά και 11 άκυρα.

Στην Λάρνακα ψήφισαν 288 μέλη, με τον Μιχάλη Βορκά να εξασφαλίζει 194 ψήφους και τον Χρίστο Κληρίδη 88. Υπήρξαν 6 λευκά και καθόλου άκυρα.

Στην Πάφο ψήφισαν 212 μέλη, με τον Μιχάλη Βορκά να εξασφαλίζει 166 ψήφους και τον Χρίστο Κληρίδη 37. Υπήρξαν 9 λευκά και καθόλου άκυρα.

Στο Παραλίμνι ψήφισαν 60 μέλη, με τον Μιχάλη Βορκά να εξασφαλίζει 45 ψήφους και τον Χρίστο Κληρίδη 15. Υπήρξε ένα άκυρο και καθόλου λευκά.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΔΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2

Ο κ. Βορκάς, τον οποίο ο κ. Κληρίδης συνεχάρη με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα βρεθεί στην ηγεσία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Στόχος είναι να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη δικαιοσύνη στην Κύπρο, το δικηγορικό λειτούργημα και να παράσχουμε σε όλους τους δικηγόρους αυτό που πραγματικά αξίζει και συνάμα την αναβάθμιση και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, κάτι με το οποίο οι δικηγόροι και το δικηγορικό λειτούργημα είναι άμεσα συνδεδεμένο για σκοπούς εξυπηρέτησης της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου», ανέφερε ο κ. Βορκάς μιλώντας ενώπιον της γενικής συνέλευσης πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Και συμπλήρωσε πως «χωρίς τους δικηγόρους μια δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έδωσε τηλεφωνικώς ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΔΣ, Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης.

Η προσέλευση του δικηγορικού κόσμου στην εκλογική διαδικασία υπήρξε αθρόα σε όλες τις επαρχίες όπου στήθηκαν κάλπες για τους σκοπούς της εκλογικής αναμέτρησης.

ΕΚΛΟΓΕΣ 3

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 6

ΕΚΛΟΓΕΣ 7

ΕΚΛΟΓΕΣ 5

ΚΑΛΠΕΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΔΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 1