Ο Λετονός Αρτούρς Ζάγκαρς είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ σε έναν αγώνα στην ιστορία των Mundobasket, φτάνοντας τις 17 στη νίκη επί της Λιθουανίας και αφήνοντας πίσω του τον Τόνι Κούκοτς και τον Κάρλικ Τζόουνς.

Η Λετονία παρέσυρε τη Λιθουανία με το επιβλητικό με 98-63 και τερμάτισε στην πέμπτη θέση της κατάταξης στο Mundobasket 2023 ενώ σε ό,τι αφορά τον Αρτούρς Ζάγκαρς, ο 23χρονος γκαρντ έγραψε ιστορία στην παρθενική παρουσία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Συγκεκριμένα, τελείωσε το ματς με 17 ασίστ, «γράφοντας» την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα Mundobasket ως ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές πάσες σε έναν αγώνα! Ο Ζάγκαρς σημείωσε 4 πόντους με 4/6 βολές, 0/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 17 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο στα 26:19 που έμεινε στο παρκέ.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση (15) ανήκε στον Τόνι Κούκοτς και τον Κάρλικ Τζόουνς. Ο Κροάτης Hall of Famer είχε μοιράσει 15 ασίστ το 1994 κόντρα στην Κίνα ενώ σε ό,τι αφορά τον Τζόουνς, ο νατουραλιζέ γκαρντ του Νοτίου Σουδάν μοίρασε 15 ασίστ στην πρόσφατη νίκη επί της Ανγκόλας με 101-78.