Ήταν το καλύτερο φετινό ΑΠΟΕΛ, μέχρι το 31’ όταν σκόραρε ο Πέτροβιτς. Μία ομάδα με ξέφρενο ρυθμό που έδειχνε έτοιμη και ικανή να επιστρέψει στις νίκες.
Δέχτηκε όμως (ξανά) ένα εύκολο γκολ στο φινάλε του α’ ημιχρόνου και στο β’ ημίχρονο δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης.
Φυσιολογικό για μία ομάδα να μην μπορεί να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό, αλλά είναι αλήθεια ότι το ΑΠΟΕΛ του β’ ημιχρόνου, παρουσίασε τις γνωστές φετινές παθογένειες και αδυναμίες που δεν του επιτρέπουν να έχει μεγάλες βλάψεις σε ότι αφορά την επίτευξη του μεγάλου στόχου για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Με μόλις μία νίκη σε τρία ματς δεν είναι ότι καλύτερο, όπως δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι εξακολουθούν πολλοί ποδοσφαιριστές και ειδικά οι νεοφερμένοι πλην Ζέφτε και Πέτροβιτς να μην μπορούν να δώσουν λύσεις.
Ο Σα Πίντο, έριξε στο γήπεδο τους Τομανέ-Φετφατζίδη-Γουίλσον και είδαμε ξανά την αδυναμία τους να κάνουν, έστω τα αυτονόητα.
Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο τελείωμα των ευκαιριών και ο λόγος έχει να κάνει από τη μία στην συνεχιζόμενη αφλογιστία του Κβιλιτάια και από την άλλη στην προβληματική όπως φαίνεται απόδοση τόσο του Τομανέ, όσο και του Γουίλσον που είναι οι άλλες δύο επιθετικές επιλογές.
Τι θα κάνει ο Πορτογάλος και αν θα καταφέρει να λύσει αυτό το πρόβλημα, είναι καθαρά θέμα και ευθύνη δική του.
Το ΑΠΟΕΛ με μόλις ένα βαθμό σε δύο ντέρμπι πάει να δώσει άλλα δύο σερί ντέρμπι με Ανόρθωση το ερχόμενο Σάββατο και Πάφος FC τη μεθεπόμενη Τετάρτη.
Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι αν η ομάδα παραμείνει όπως έχει και δεν νικήσει τότε θα κινδυνέψει να βρεθεί από νωρίς, πολύ μακριά από τον στόχο της.
Και όλα αυτά μάλιστα, ενώ ο Σα Πίντο, επανέλαβε ότι έκλεισε το ρόστερ και θα δουλέψει με τους παίκτες που έχει!!!
Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η άποψη μόνο ο Πορτογάλος, την καταλαβαίνει αφού όλοι που παρακολουθούν την ομάδα του… «φωνάζει» η απουσία επιθετικού και όχι μόνο παίκτη, στο υφιστάμενο ρόστερ.