Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Αρχικά σήμερα, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, σύντομα ωστόσο ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ορεινά πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα το πρωί θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο το απόγευμα στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί προοδευτικά γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά και στο βόρειο μισό του νησιού.
Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, ωστόσο την Τρίτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας έτσι, κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.