Στόχος εγκληματικών στοιχείων έγινε νεαρός διαιτητής στη Λεμεσό. Άγνωστα πρόσωπα τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα του νεαρού που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.
Η εκκωφαντική έκρηξη που σημειώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα αν και σήκωσε στο πόδι τη γειτονιά, φαίνεται να μην έγινε άμεσα αντιληπτή από τον παραπονούμενο ο όποιος ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές δυο ώρες αργότερα.
Μέλη της έσπευσαν στο σημείο όπου διενήργησαν εξετάσεις με τη βοήθεια του πυροτεχνουργού.
Όπως διαπιστώθηκε οφειλόταν στην πυροδότηση μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου που πληρείτο απο εκρηκτικη ύλη χαμηλής ισχύος. Απο την έκρηξη το οχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μερος.
Χωρίς υποψίες
Ο εικοσιοκτάχρονος διαιτητής καταθέτοντας στις αστυνομικές αρχές ανέφερε πως δεν υποψιάζεται οποιοδήποτε πρόσωπο και ούτε έχει διάφορες με κάποιον αλλά ούτε δέχθηκε οποιοδήποτε απειλές.
Οι αρχές εξασφάλισαν στοιχεία που εκτιμούν ότι θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών ανάμεσα τους και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από την περιοχή που καταγράφει μοτοποδήλατο να διακινείται στην περιοχή λίγο πριν την έκρηξη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου