Παρότι αποβλήθηκε περίπου 6’30” πριν από το τέλος του αγώνα της Σλοβενίας με τον Καναδά και δεν σταμάτησε για δηλώσεις στη μεικτή ζώνη, ο Λούκα Ντόντσιτς έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου.

Αφού συνεχάρη την αντίπαλη ομάδα για τη νίκη, ο σούπερ σταρ των Μάβερικς έκανε την αυτοκριτική του, για την έλλειψη ελέγχου των συναισθημάτων του, έκανε όμως και κάποια παράπονα για τους διαιτητές.

“Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Καναδά. Έπαιξαν πολύ καλά. Έχουν έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο (σσ. τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ), είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Όλοι έδωσαν το 100%.

Όλοι ξέρουν γιατί ήμουν εκνευρισμένος. Όταν παίζεις για την Εθνική υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Πολλές φορές δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου. Και έχω πρόβλημα με αυτό. Οι διαιτητές είπαν σε έναν παίκτη ότι δεν θα σφυρίξουν τα φάουλ. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο αυτό. Ξέρω ότι παραπονιέμαι πολύ, αλλά δεν είναι δίκαιο. Παίζουν πολύ physical εναντίον μου, αλλά αν το πεις αυτό…., δεν είναι δίκαιο.

Ο Ντίλον Μπρουκς δεν αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά εγώ τον σέβομαι για αυτά που κάνει και τα κάνει πολύ καλά.

Θα το έλεγα στο τέλος αν δεν με ρωτούσε κανείς. Ο κόσμος εδώ στις Φιλιππίνες είναι απίστευτος και εκτιμώ πολύ την αγάπη που μου έδειξαν.

Ξεκινάει με εμένα. Πρέπει να είμαι καλύτερος για την ομάδα μου. Όπως είπα, όταν παίζεις για την πατρίδα σου, θέλεις να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, να πεθάνεις εκεί έξω”.