Νικήτρια του πορτογαλικού ντέρμπι στο Ντα Λουζ ήταν η Μπενφικά με 1-0, με τον Άνχελ ντι Μαρία να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ των «αετών» κόντρα στην Πόρτο των 10 παικτών στην 7η αγωνιστική της Primeira Liga.
Η Μπενφίκα πανηγύρισε τη νίκη στο πορτογαλικό ντέρμπι με τον Πόρτο, με τον Άνχελ ντι Μαρία να είναι ο πρωταγωνιστής των «αετών», πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ για το 1-0.
Τα προβλήματα για τους «δράκους» ξεκίνησαν από νωρίς, καθώς στο 19ο λεπτό του αγώνα έμειναν με 10 παίκτες μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Φάμπιο Καρντόσο για το επικίνδυνο τάκλιν στον Νέρες.
Οι «αετοί» απείλησαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τα σουτ των Ντι Μαρία και Άουρσνες και την κεφαλιά του Μούσα.
|Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση της Μπενφίκα μέχρι το 68′, όταν ο Ντι Μαρία σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Μπενφίκα: Τρούμπιν, Μπα, Α. Σίλβα, Οταμέντι, Άουρσνες, Νέβες, Κοκτσιού, Ντι Μαρία (86′ Μάριο), Ρ. Σίλβα, Νέρες (96′ Γιούρασεκ), Μούσα (67′ Καμπράλ).
Πόρτο: Κόστα, Ουέντελ (81′ Μπόρζες), Κάρμο, Καρντόσο, Μάριο, Βαρέλα (84′ Χάιμε), Εουστάκιο, Μπαρό (25′ Πέντρο), Γκαλένο, Ταρεμί, Ακίνο (80′ Κονσεϊσάο).