Εν αναμονή νέας ημερομηνίας για τη διαδικασία της θανατικής ανάκρισης, η οικογένεια του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, τελεί την Κυριακή το 18ο ετήσιο μνημόσυνο του, ενώ το βράδυ της ίδια μέρας, διοργανώνεται συναυλία εις μνήμη του, στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», στη Λεμεσό.

Η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «γίνονται και θαύματα. Εκεί που σκεφτόμουν τον περασμένο μήνα ότι πλησιάζει ο μαύρος Σεπτέμβρης που έχασα το παιδί μου και έπρεπε να κάνω κάτι για τη μνήμη του. Πήρα μηνύματα στο κινητό μου από κάποιους, οι οποίοι με ρώτησαν εάν είναι εντάξει να κάνουν τη συναυλία. Είπα, ναι, γιατί όχι».

Επεσήμανε ότι «και η αλήθεια να λάμψει, πάντα για μένα ο Σεπτέμβριος θα είναι μαύρος γιατί έχασα το παιδί μου στα καλά καθούμενα. Αυτές οι ημέρες είναι πολύ τραγικές για εμάς την οικογένεια. Έρχονται στη μνήμη μας όλα αυτά που πέρασε ο Θανάσης στον στρατό το μπούλιγνκ, τον εξευτελισμό, τα βασανιστήρια αλλά και τον φρικτό θάνατο από κάποια τέρατα που θέλουν να λέγονται άνθρωποι. Διότι εκτός από εκείνα που μας έλεγε το παιδί μας που περνούσε στον στρατό, βλέπουμε τώρα μέσα από τις μαρτυρίες ότι ο Θανάσης πριν τον μαρτυρικό θάνατό του ζούσε βίον αβίωτο στον στρατό».

Πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σκεφτώ ότι αυτοί οι υπεύθυνοι  «ανεύθυνοι» αξιωματικοί πώς νιώθουν τώρα, από τη στιγμή που πήγε ο Θανάσης με δάκρια στα μάτια και τους ζήτησε να τον μεταθέσουν αλλού για να γλιτώσει από το μπούλινγκ και τα βάσανα και αυτοί δεν έκαναν τίποτα, ούτε καν να τον προστατεύσουν».