Είναι θέμα οπτικής. Κάποιος μπορεί να πει ότι η ισοπαλία της Ομόνοιας κόντρα στην ΑΕΛ, με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς ήταν θετική. Κάποιος άλλος μπορεί να αναφέρει πως η ομάδα του μπορούσε και έπρεπε να πάρει τη νίκη.
Το θέμα είναι τι πιστεύει και ποια άποψη ασπάζεται ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι ποδοσφαιριστές του. Εννοείται πως υπερισχύει το «θέλω» της νίκης αφού γι’ αυτό παίζει σε κάθε ματς η Ομόνοια, όμως όταν σε ένα ντέρμπι που δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες σου είναι καλύτερο να μην δέχεσαι την ήττα, όπως ορθά τόνισε και ο Κύπριος τεχνικός.
Είναι πραγματικότητα πως η εικόνα της Ομόνοιας πριν την αποβολή-δηλαδή στο α’ μέρος- ήταν εξαιρετική. Μπήκε με τεράστια όρεξη έχασε μεγάλες ευκαιρίες και αν δεν ήταν ο Μούριελ ίσως να «σφράγιζαν» τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο οι πράσινοι.
Ο 46χρονος κόουτς υπερασπίστηκε τον Σιπριάνο-και πολύ σωστά έπραξε-όμως κατά βάθος γνωρίζει πως αν ο Βραζιλιάνος μπακ δεν δεχόταν την κόκκινη τότε η ομάδα του μπορούσε να έφευγε με τους τρεις βαθμούς.
Ακόμα κι έτσι όμως… Η αντίδραση που έβγαλε η Ομόνοια, το πόσο σωστά λειτούργησε ανασταλτικά σ’ ένα ντέρμπι εκτός έδρας (παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο), και…ζυγίζοντας τα πράγματα-τη δεδομένη χρονική στιγμή (μόλις στην 4η αγωνιστική) και με τα υφιστάμενα δεδομένα-πιθανότατα να «δείχνουν» μισογεμάτο το ποτήρι.

Θράσος Δημητρίου