Με ένα εκπληκτικό γκολ από εκτέλεση φάουλ ο Λιονέλ Μέσι έδωσε τη νίκη στην Αργεντινή επί του Εκουαδόρ (1-0) στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τις χώρες της Νοτίου Αμερικής.

Ο ηγέτης της «αλμπισελέστε» έφτασε τα 29 γκολ σε προκριματικά Μουντιάλ και έπιασε στην κορυφή τον κολλητό του, Λουίς Σουάρες, που έχει άλλα τόσα με την Ουρουγουάη. Παράλληλα, ήταν το 65ο γκολ με εκτέλεση φάουλ στην καριέρα του και έπιασε στην τέταρτη θέση την επίδοση που έχει ο πρόεδρος της ομάδας στην οποία ανήκει, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ωστόσο, ο 36χρονος σούπερ σταρ αντικαταστάθηκε στο 89ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Εζεκιέλ Παλάσιος και εύλογα δημιουργήθηκε το ερώτημα ποτέ ήταν η τελευταία φορά που ο Μέσι αποχώρησε με αλλαγή από επίσημο παιχνίδι της εθνικής Αργεντινής.

Για να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα θα πρέπει να γυρίσουμε εννέα χρόνια πίσω και στον αγώνα με τη Νιγηρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, όταν ο pulga είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου στο 63ο λεπτό για να περάσει ο Ρικάρντο Άλβαρες. Παρ’ όλα αυτά, ο Μέσι τη δουλειά του την είχε κάνει με εντυπωσιακό τρόπο, αφού μέχρι εκείνο το σημείο είχε πετύχει δυο τέρματα φτάνοντας τα τέσσερα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Επίσης, ο Αργεντινός είχε βγει αλλαγή σε φιλικό απέναντι στη Νικαράγουα το 2019, ενώ και σε αυτό το παιχνίδι είχε προλάβει να σκοράρει δυο γκολ στην εμφατική νίκη με 5-1.

Όσο για τους… κακοπροαίρετους, ο Μέσι μετά τη λήξη του παιχνιδιού ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή δεν συνέβη εξαιτίας κάποιου τραυματισμού ή ενοχλήσεων, αλλά λόγω κόπωσης: «Βγήκα γιατί ήμουν λίγο κουρασμένος. Μάλλον δεν είναι η τελευταία φορά που θα βγω έξω στα τελευταία λεπτά του αγώνα».