Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου για το “5ο Παύλος Γιαννακόπουλος” αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους όλων των ομάδων στη συνέχεια είπε μεταξύ άλλων:
«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες και τις διοικήσεις τους, τον κάθε προπονητή ξεχωριστά, που αμέσως απάντησαν θετικά στην πρόσκληση μας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε ένα τουρνουά στο ψηλότερο επίπεδο της Euroleague και πιστεύω πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα χαίρεται με την ανταπόκριση των ομάδων. Εκτός από ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου είμαι και φίλαθλος και να είμαι εδώ ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους προπονητές και παίκτες προκαλεί σοκ και δέος. Τι να πω για την Εφές που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τόσους τίτλους.Τη Μπάγερν. Έναν σύλλογο τεράστιο που μέσα από την παρουσία του κ. Λάσο ευελπιστεί να είναι στα ψηλότερα σκαλοπάτια της EuroLeague και πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Για τον Αταμάν τι να πω κάθε χρόνο ερχόταν εδώ με την μπλε φανέλα και έλεγα μέσα μου θα τον κάνω να βάλει τα πράσινα και ήρθε η ώρα και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Για τον Ζέλικο τι να πω, τα λόγια είναι περιττά. Εξυπακούεται πως η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα. Τον ευχαριστώ που πάλι αποδέχτηκε την πρόταση μας. Θέλω να ευχηθώ στην εγγονή του μια ζωή γεμάτη από υγεία και ευτυχία. Γιατί πάνω απ’ όλα οι οικογένειες μας είναι αυτό που έχουμε ως περιουσία. Το μπάσκετ είναι για να περνάμε καλά. Να γελάμε και να διαφωνούμε για 40 λεπτά, να κερδίζει ο καλύτερος αλλά να φεύγουμε και να διασκεδάζουμε. Αυτό μου έχει μάθει η ζωή. Ελπίζω να έχουμε ένα ωραίο τουρνουά. Μακριά από τραυματισμούς και να ευχηθώ σε όλους υγεία, αγάπη, αθλητικά πλαίσια και στο τέλος ο καλύτερος να κερδίσει».
Πόσο σημαντικό είναι πριν ξεκινήσει η σεζόν να λένε ναι σε ένα τέτοιο τουρνουά και να έρχονται εδώ για την πρόβα τζενεράλε; «Νομίζω πως υπάρχουν δύο απαντήσεις σε αυτό που ρωτήσατε. Μια εκτός γηπέδου και μια εντός γηπέδου. Εκτός γηπέδου που είναι και σημαντικότερο βλέπουμε πως οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρήματα, χρόνο και αγάπη στο μπάσκετ αφήνουν μια παρακαταθήκη και τους θυμούνται όλοι. Και είναι σημαντικό να βλέπεις όλα αυτά τα μεγάλα κλαμπ να αποδέχονται την πρόταση σου το συντομότερο δυνατόν. Εντός γηπέδου πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία λίγες μέρες πριν τις επίσημες διοργανώσεις να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες τους. Να έχουν αρκετά λεπτά ώστε να παίξουν οι παίκτες μαζί και θεωρώ πως είναι αρκετά καλό να συμβαίνει».
Πέρυσι στην αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου σας είχα ρωτήσει για την πρόβλεψη σας για την ομάδα και μου είχατε απαντήσει πως τα υλικά είναι καλά, αν είναι και ο “μάγειρας” καλός θα πάμε καλά, Φέτος τα υλικά είναι καλύτερα και ο “μάγειρας” από τους καλύτερους “σεφ” της Ευρώπης. Είστε πιο αισιόδοξος τη φετινή σεζόν; «Νομίζω μέσα από την ερώτηση σας δώσατε και την απάντηση. Τα υλικά και πέρυσι πιστεύαμε πως ήταν καλά τα υλικά. Δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε. Και φέτος πιστεύουμε πως είναι καλά τα υλικά. Θα μπορέσω να σας απαντήσω του χρόνου τέτοια μέρα αν πήγαμε καλά. Ελπίζω πως θα πάμε καλά».