Ο Κώστας Σλούκας ως αρχηγός του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν εκπροσώπησε τους παίκτες του τριφυλλιού στη συνέντευξη για το “5ο Παύλος Γιαννακόπουλος” με τον Έλληνα γκαρντ να δηλώνει μεταξύ άλλων:
«Καλησπέρα, είναι μεγάλη τιμή και χαρά, τόσο για μένα όσο και για την ομάδα την οποία εκπροσώπο ως αρχηγός να παίρνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Είναι ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, γίνεται προς τιμήν μιας μεγάλης προσωπικότητας τόσο στον Ελληνικό αθλητισμό όσο και γενικότερα στην Ευρώπη. Έχει προσφέρει πάρα πολλά ο κ. Γιαννακόπουλος. Όσο για το τουρνουά, είναι ένα δύσκολο τουρνουά και το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας και θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο να βρεθεί δίπλα μας και γενικότερα είναι σημαντική η παρουσία του στη διάρκεια όλης της χρονιάς».
Τα προηγούμενα χρόνια ήσουν αντίπαλος, πως αντιμετώπιζες τον Παύλο Γιαννακόπουλο ως αντίπαλος; «Όπως είπα και πριν, είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Τόσο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού όσο και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Πέρα από ένας ιδιοκτήτης μιας ομάδας που αγαπούσε πολύ, και είχε μεγάλη πίστη στην ομάδα του, έδινε ψυχή και σώμα για να πετύχει τις επιτυχίες που έφερε. Σαν αντίπαλος ο Παναθηναϊκός ήταν μια δύσκολη ομάδα. Όπως γνωρίζετε είναι ο «αιώνιος αντίπαλος». Υπήρχαν φορές που ο Παναθηναϊκός πήγαινε καλύτερα στην Ευρώπη, άλλες πήγαινε καλύτερα ο Ολυμπιακός. Δεν παύει να είναι από τα καλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης και συνεχίζει να είναι. Νομίζω φέτος με τις προσθήκες που έκανε ο πρόεδρος και γενικότερα όλοι αυτοί που μαζευτήκαμε για να φέρουμε επιτυχίες στον Παναθηναϊκό θα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό».
Πριν πέντε χρόνια ως παίκτης της Φενέρ είχες χειροκροτηθεί και είχες πει πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού σέβεται κάποια πράγματα. Πως μπορεί να είναι η υποδοχή που θα λάβεις από τον κόσμο ως παίκτης του Παναθηναϊκού το έχεις σκεφτεί; «Η αλήθεια είναι πως ερχόμενος ως αντίπαλος εδώ στο τουρνουά με τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος με είχε χειροκροτήσει, ήταν ένα περίεργο συναίσθημα για μένα, χειροκροτήθηκα, καθώς γίνονται διαφορετικές προσεγγίσεις σε παίκτες που παίζουν στον Ολυμπιακό και έρχονται να αγωνιστούν κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό που είχα πει είναι πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού σέβεται και αναγνωρίζει την προσφορά μου και την κατάθεση ψυχής και ότι δεν προκαλώ. Η αλήθεια είναι πως αποδοκιμάστηκα ως παίκτης της Φενέρ από τον κόσμο του Ολυμπιακού παρά ως παίκτης της Φενέρ στον Παναθηναϊκό. Έχω δεχτεί πολύ μεγάλη αγάπη ήδη από τον κόσμο του Παναθηναϊκό και τους περιμένω από την αρχή έως το τέλος δίπλα μας όλη τη χρονιά για να καταφέρουμε κάτι ξεχωριστό γιατί είμαι αρκετά αισιόδοξος».