Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 31ο λεπτό, η Βέρντερ έφερε τούμπα το ματς κόντρα στη Κολωνία, την κέρδισε με 2-1 και ανέβηκε στους έξι βαθμούς. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά μέσα στο 2023 που η ομάδα της Βρέμης πετυχαίνει δύο σερί νίκες εντός έδρας. Παραμένουν δίχως «τρίποντο» μετά από πέντε αγωνιστικές οι φιλοξενούμενοι.

Στο 5ο λεπτό η Βρέντερ απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με κεφαλιά του Σταρκ, ενώ στο 14’ ο Παβλένκα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μάινα. Στο 24’ ο Πακαράντα έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Πίεπερ και τρία λεπτά αργότερα ο Χουσέινμπασιτς λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ, καθώς το διώξιμο του πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σβάμπε.

Τελικά, αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Κολωνία, καθώς στο 31ο λεπτό ο Σέλκε με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1, ωστόσο εφτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Ο Ντουκς με καταπληκτική κάθετη βρήκε τον Μπορέ και εκείνος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σβάμπε για το 1-1.

Στα τριάντα δευτερόλεπτα απο την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Βρέντερ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σμιτ. Στο 66’ ο Όλε Βέρνερ έριξε στο παιχνίδι τον Τζινμά και δύο λεπτά αργότερα ο νεαρός εξτρέμ δικαίωσε τον προπονητή του, καθώς εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Ντουκς, πάτησε περιοχή από τα δεξιά και με ψύχραιμο σουτ νίκησε τον Σβάμπε για το 2-1.

Στο 75’ ο Παβλένκα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σμιτς και τρία λεπτά αργότερα ο Σβάμπε μπλόκαρε σταθερά το μονοκόμματο σουτ του Βάισερ. Στο 81’ ο πορτιέρε της Βρέντερ σταμάτησε την κεφαλιά του Τίγκες και οχτώ λεπτά αργότερα η Κολωνία είχε δοκάρι με τον Ντόουνς. Στο 90+4’ ο Κεϊτά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

 

ΒΕΡΝΤΕΡ: Παβλένκα, Πίεπερ, Σταρκ, Βελίκοβιτς, Λίνεν(80’ Γιουνγκ), Ντεμάν(80’ Γκρος), Βάισερ, Στάγκε, Σμιτ(90+2’ Κεϊτά), Ντουκς(80’ Βόλτεμεϊντ), Μπορέ(66’ Τζινμά)

ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβάμπε, Σμιτς, Σαμπό, Χούμπερς, Πακαράντα, Λιούμπισιτς(83’ Ανταμιάν), Χουσέινμπασιτς(75’ Τίγκες), Βάλντσμιτ(66’ Αλιντού), Κάινζ, Μάινα(83’ Ντόουνς), Σέλκε