Στις 27 Ιουνίου 2023 , έγραψα άρθρο στις εφημερίδες για τον ΑΡΗ Λεμεσού, καταγράφοντας μια δική μου διαφορετική προσέγγιση για το Σωματείο αυτό.

Συγκεκριμένα  ανέφερα στο άρθρο μου, ότι « τα αγωνιστικά και ψυχολογικά στοιχεία της ομάδας είναι ικανά να ανταγωνισθούν με επιτυχία και στην  συμμετοχή της ομάδας στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Αυτά τα στοιχεία της ταχύτητας, δύναμης, πάθους του ΑΡΗ μπορούν να τον οδηγήσουν μπροστά στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Με ασήμαντες μετεγγραφές πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να μεγαλουργήσει και στην Ευρώπη και σ’ αυτή του την προσπάθεια του ευχόμαστε «Καλές Επιτυχίες». Αυτές ήταν οι αναφορές  μου στο άρθρο μου στις 27 Ιουνίου με τίτλο « Μια διαφορετική προσέγγιση για την μεγάλη επιτυχία του ΑΡΗ Λεμεσού ». Είμαι ικανοποιημένος γιατί ο ΑΡΗΣ με δικαίωσε στις προβλέψεις μου, παρ’ όλο ότι δεν ήταν δύσκολο να ψηλαφίσεις τις οφθαλμοφανείς τεράστιες δυνατότητες της ομάδας της Λεμεσού.

Θέλω να αναφερθώ στην Ευρωπαϊκή πορεία του ΑΡΗ , η οποία θέτει την συνέχεια του Κυπριακού Ποδοσφαίρου στον Ποδοσφαιρικό Χάρτη της Ευρώπης. Η δίκαιη πρόκριση του στους Ομίλους του Europa League μαρτυρεί τις δυνατότητες την Αξία της ομάδας του ΑΡΗ. Το εκκωφαντικό αποτέλεσμα 6 -2 με την Slovan Bratislava μιας ομάδας  Ευρωπαϊκής και εθνικά έμπειρης και ικανής, έκανε αίσθηση και στην Ευρώπη. Όλοι οι  Ευρωπαϊκοί αγώνες του ΑΡΗ, ήταν ανταγωνιστικοί και πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ δικαιούτο να είναι παρών στους Ομίλους του Champions League.

Άποψη μου είναι ότι η απειρία έπαιξε τον ρόλο της , καθώς και η έλλειψη του Κακόριν,ενός πραγματικού ηγέτη, έμπειρου, ισχυρής προσωπικότητας, με πολλές  ικανότητες και δεξιότητες. Όμως και η πρόκριση του ΑΡΗ στους Ομίλους του Europa League τιμά τους ίδιους και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πρόβλεψη μου για την διοργάνωση στους Ομίλους του Europa Leaque είναι ότι και με την συμμετοχή πλέον του Κακόριν και ενός κεντρικού  αμυντικού , η ομάδα θα κυνηγήσει όλα τα  παιχνίδια και προβλέπω και νίκες και καλά αποτελέσματα. Αυτή η ομάδα του ΑΡΗ  , με τον προπονητή , τους ποδοσφαιριστές και τον τρόπο παιγνιδιού τους και  με κύρια στοιχεία την ένταση, ταχύτητα , δύναμη , πάθος , κάθετο παιχνίδι , αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό , θεωρώ ότι θα μας εκπλήξει και θα μας ενθουσιάσει.Ο ΑΡΗΣ φέτος είναι ο μόνος εκπρόσωπος του Κυπριακού Ποδοσφαίρου στην Ευρώπη . Οφείλουν όλοι Κύπριοι φίλαθλοι και μη, να συμπαρασταθούν στην ομάδα του ΑΡΗ και ηθικά και πρακτικά στο γήπεδο, όταν  αγωνίζεται στην έδρα του. Το θέμα πλέον δεν είναι σωματειακό αλλά εθνικό. Αντιπροσωπεύει  ο ΑΡΗΣ το Κυπριακό Ποδόσφαιρο και το επίπεδο του . Επιτυχίες στον ΑΡΗ, αποτελούν επιτυχίες όλων των ομάδων μας, δίνοντας πολλαπλά οφέλη σ’ αυτές.

Καλές επιτυχίες ΑΡΗ Λεμεσού.

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου