Η Ιταλία έφυγε νικήτρια από του τουρνουά Ακρόπολις, με τον Τζανμάρκο Ποτσέκο να βγάζει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του ενόψει του MundoBasket 2023.
Ο Ιταλός τεχνικός, με αφορμή την επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε μεσούσης της σεζόν, ενώ με αφορμή το συναπάντημά του με την Εθνική Σερβίας, θυμήθηκε μια κουβέντα που είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια με τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Ο προπονητής μπορεί πάντα να δημιουργήσει μία καταστροφή. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μου είπα κάποτε ότι κάθε προπονητής πρέπει να κάνει μία καταστροφή για να γίνει καλός. Με δίδαξε ότι ένας προπονητής πρέπει να τα κάνει σκ…α για να εξελιχθεί ως τεχνικός. Επιπλέον, ένας προπονητής μπορεί να βελτιώσει έναν παίκτη κατά 50%, μάξιμουμ. Τα υπόλοιπα άπτονται στον ίδιο τον αθλητή. Μου το έμαθε αυτό πριν από μερικά χρόνια και το θυμάμαι”, είπε μιλώντας στα σερβικά μέσα.
Παράλληλα, ο Ποτσέκο κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Νίκολα Γιόκιτς να απέχει από τις υποχρεώσεις της Σερβίας το φετινό καλοκαίρι και ανέφερε: Όσο για τον Τζόκιτς, έπαιξε το προηγούμενο καλοκαίρι. Μπορώ να πω ότι είναι πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος και εξαιρετικός μπασκετμπολίστας. Έχω ακούσει τα καλύτερα πράγματα για αυτόν. Πάντα συμπεριφερόταν επαγγελματικά, αλλά αυτές είναι αποφάσεις που μερικές φορές πρέπει να πάρουν οι παίκτες. Η απόρριψη της εθνικής ομάδας μερικές φορές σημαίνει ξεκούραση. Ο Νίκολα Γιόκιτς μάλλον σκέφτεται την επόμενη χρονιά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να ανταποκρίνεσαι στην πρόσκληση της εθνικής ομάδας κάθε καλοκαίρι; Αυτό απλά δεν είναι δυνατό. Το μπάσκετ σήμερα δεν είναι το ίδιο με τα χρόνια που έπαιζα. Πόσα παιχνίδια έπαιξε ο Νίκολα Γιόκιτς την περασμένη σεζόν στο ΝΒΑ; Μερικές φορές ένας παίκτης χρειάζεται απλώς να ξεκουραστεί. Σέβομαι την απόφασή του. Μερικές φορές πρέπει να πεις «συγγνώμη», δεν μπορώ να παίξω. Καταλαβαίνω απόλυτα τέτοιες αποφάσεις.