Τη μάχη για τη ζωή έχασε ο Αρχισμηνίας Βασίλειος Μπράτος, ο οποίος νοσηλευόταν μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, ενώ διενεργούσε εργασίες συντήρησης σε όχημα της μονάδας του στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» και σημειώθηκε έκρηξη ελαστικού. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την Εθνική Φρουρά.

«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης ανακοινώνουμε τον θάνατο του ΣΥΠ Αρχισμηνία Βασίλειου Μπράτου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά ενώ διενεργούσε εργασίες συντήρησης σε όχημα της Μονάδας του, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας και η οικογένεια της Εθνικής Φρουράς, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα συνέβη στις 17 Αυγούστου και ο υπαξιωματικός νοσηλευόταν έκτοτε σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η οικογένειά του είχε ζητήσει μεταφορά του σε ιατρικό κέντρο του Ισραήλ, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε η μετάβαση στην Κύπρο γιατρού από τη γειτονική χώρα.

Για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του Βασίλειου Μπράτου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.