Μία εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση βίωσε ο Σάσα Βεζένκοφ στη ρούκι του χρονιά στο ΝΒΑ με τους Κινγκς, στην ομιλία που είχε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των προπονητών της Ευρωλίγκας.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ μίλησε για τα συνεχόμενα ταξίδια και τον ελάχιστο χρόνο για προπονήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές διαμάχες πλέον στις ομάδες, αποκαλύπτοντας μία τέτοια που είχε με τον προπονητή φυσικής κατάστασης των «βασιλιάδων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Ας πούμε στο NBA με τα ταξίδια, η πρώτη μου σεζόν ήταν τρελή.

Απλά πηγαίνεις από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο και από εκεί στο γήπεδο και στις εγκαταστάσεις. Μετά παίζεις με άλλη ομάδα και πρέπει να διαβάσεις το scouting. Μετά παίζεις και ταξιδεύεις πάλι. Είναι πολύ δύσκολο να τα θυμηθώ όλα. Πρέπει πρώτα να είσαι πολύ ανθεκτικός και σκληρός πνευματικά και μετά σωματικά.

Οι προπονητές πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους παίκτες τους και, φυσικά, οι παίκτες να λένε πάντα την αλήθεια στους προπονητές τους. Γιατί αν εγώ πάω στον προπονητή μου και του πω κάποια πράγματα και μετά εκείνος μου πει κάτι απλά για νιώσω καλύτερα, όλα θα αλλάξουν. Πλέον υπάρχουν περισσότερες διαμάχες στις ομάδες και πρέπει να υπάρχει διάθεση για να μαθαίνεις και εσύ από τον προπονητή, αλλά και ο προπονητής από εσένα. Οπότε όλα έχουν σημασία.

Την προηγούμενη σεζόν είχα μια διαμάχη με τον προπονητή φυσικής κατάστασης. Τον ρώτησα γιατί έπρεπε να παίζω 15 λεπτά. Μου είπε: “γιατί αυτό λέω εγώ και γιατί το λέει ο προπονητής”.

Αγαπώ το παιχνίδι. Για αυτό πληρωνόμαστε, θέλουμε να παίζουμε περισσότερο. Κάθε παίκτης ψάχνει κάτι. Εμείς οι αθλητές είμαστε δύσκολοι. Ακόμα και αν παίξεις 40 λεπτά και χάσεις, θα πας στον προπονητή και θα του πεις “είδες, είμαι κουρασμένος, γιατί έπαιξα 40 λεπτά;”.

Οπότε το βλέπετε. Έχουμε προβλήματα διαρκώς. Πρέπει να επικοινωνούμε. Είμαστε σαν μικρά παιδιά. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον προπονητή σου και εκείνος εσένα και κάπως έτσι χτίζεις μια καλή ομάδα».