Η Ανόρθωση ρίχνεται σήμερα στην μάχη του πρωταθλήματος, φιλοξενεί στο Αντώνης Παπαδόπουλος τον Εθνικό και θέλει να μπει με το δεξί.
Από την άλλη η ομάδα της Άχνας θα πάει για να κάνει την έκπληξη και να κάνει αισθητή την παρουσία του από την πρεμιέρα.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον παιχνίδι το οποίο ανέλυσε στο balla.com.cy ο Κύπριος προπονητής Σάββας Δαμιανού.
«Η Ανόρθωση μέσα από τα φιλικά έδειξε φρεσκάδα, είναι δημιουργική, στο τελευταίο φιλικό που την είδα της έλειψε το γκολ αλλά έκανε φάσεις. Έλειπε ο Γουαρίς στο φιλικό. Ακόμα ούτε ο Γκασάμα δεν είναι έτοιμος και αυτοί που θα παίξουν θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να σκοράρουν» είπε αρχικά.
Τι σου άρεσε από την Ανόρθωση στα φιλικά; «Μου άρεσε αρκετά. Είναι επιθετική, βγάζει παίκτες μπροστά, έχει καλή κατοχή, πιέζει ψηλά και είναι μια ομάδα που θεωρώ ότι είναι σε καλό δρόμο»
Για τον Εθνικό; «Είναι πρεμιέρα και η πρεμιέρα κρύβει πάντα παγίδες για τα φαβορί αν δεν προσέξουν ιδιαίτερα. Ο Εθνικός έδειξε χαρίσματα με τη Νέα Σαλαμίνα, κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες και να δεν σκοράρεις κάθε λεπτό που περνά δυναμώνει η ομάδα που δεν πνίγεται για τους τρεις βαθμούς».
Θεωρείς ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί; «Ναι. Θεωρώ ότι υπάρχει φαβορί και αυτό είναι η Ανόρθωση και λόγω έδρας και λόγω μεγέθους και λόγω εκτοπίσματος αλλά επαναλαμβάνω ότι η πρεμιέρα είναι πάντα πρεμιέρα, δεν είναι σαν άλλα ματς και θα χρειαστεί προσοχή».

Χρίστος Χρίστου