Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει (έστω για δύο, πλέον), για λίγο! Το πρωτάθλημα αρχίζει και η πρεμιέρα πάντοτε είναι ιδιαίτερη και ενίοτε επιφυλάσσει εκπλήξεις! Το πρώτο ματς της νέας σεζόν θα διεξαχθεί στο «Στέλιος Κυριακίδης», όπως σήμερα η Πάφος FC θα αντιμετωπίσει την Καρμιώτισσα.
Δύο ματς θα διεξαχθούν το Σάββατο, με την Ανόρθωση να υποδέχεται τον Εθνικό και ο Απόλλων να φιλοξενεί τον Οθέλλο, ενώ την Κυριακή η ΑΕΖ θα περιμένει εντός το ΑΠΟΕΛ… Τρία ματς θα γίνουν Δευτέρα, με το ΆρηςΑΕΚ να ξεχωρίζει απ’ όλα τα παιχνίδια της πρεμιέρας, ενώ την ίδια μέρα θα διεξαχθούν οι αγώνες ΟμόνοιαΝέα Σαλαμίνα και Δόξα ΑΕΛ
Το Πρωτάθλημα Cyta θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε συνολικά 26 αγωνιστικές. Με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένη για τις 4-5 Μαρτίου 2023, οι 14 ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, αγωνιζόμενες σε δύο ομίλους.
Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της πρώτης φάσης και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν στο δεύτερο όμιλο. Οι 14 ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που θα έχουν εξασφαλίσει με το τέλος της πρώτης φάσης.
Στη Β’ φάση, στον Α’ όμιλο θα γίνουν δέκα αγωνιστικές και στο δεύτερο όμιλο θα γίνουν δεκατέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι 3 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν στη Β’ Κατηγορία.
Το Πρωτάθλημα Cyta 2023-2024, θα ολοκληρωθεί και στους δύο ομίλους στις 19 Μαΐου 2024.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 18 Αυγούστου
20:00 Πάφος FC-Καρμιώτισσα (Cablenet)
Σάββατο 19 Αυγούστου
20:00 Ανόρθωση – Εθνικός (Cablenet)
20:00 Απόλλων-Οθέλλος (Cytavision)
Κυριακή 20 Αυγούστου
20:00 ΑΕΖ-ΑΠΟΕΛ (Cytavision)
Δευτέρα 21 Αυγούστου
20:00 ΟμόνοιαΝέα Σαλαμίνα (Primetel)
20:00 ΔόξαΑΕΛ (Cytavision)
20:00 ΆρηςΑΕΚ (Cytavision)