Τουλάχιστον ένας άνθρωπος νεκρός και άλλοι τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την κατάρρευση γέφυρας στην περιμετρική οδό της Πάτρας, στην περιοχής Μποζαΐτικα, κοντά σε οικισμό ρομά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Χρήστος Στρατουλάκος, στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ο εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα.

Στη γέφυρα γίνονταν εργασίες και στο σημείο της κατάρρευσης έχει πέσει και εκσκαφέας.

Η γέφυρα, από τις πρώτες που συναντά κανείς από Αθήνα προς Πάτρα, λίγο πριν την πόλη της Πάτρας, κατέρρευσε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Το σημείο έχει γεμίσει με χαλάσματα και επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

To EKAB επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.