Το πρώτο μεγάλο «μπαμ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών! Η Γαλλία, εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, δεν κατάφερε να σπάσει το μπλόκο της Τζαμάικα και μοιραία οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0!

Ιστορικό αποτέλεσμα για τις Τζαμαϊκανές, αφού κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό σε Μουντιάλ Γυναικών αλλά και να κρατήσουν για παρθενική φορά το μηδέν στην άμυνα.

Κάπως έτσι, η πρεμιέρα των «τρικολόρ» δεν είχε θετικό πρόσημο, με «τα κορίτσια της ρέγκε» να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς η Τζαμάικα, αφού στις καθυστερήσεις η καλύτερη παίκτρια της ομάδας Καντίτζα Σο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και θα χάσει το επόμενο ματς με τον Παναμά!

Η Γαλλία, πάντως, ήταν συνολικά καλύτερη στο ματς και είχε τον έλεγχο. Είχε μεγάλη κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν και φλύαρη κυρίως στην τελική προσπάθεια, σπαταλώντας τη μία φάση μετά την άλλη. Από τη μεριά τους οι Τζαμαϊκανές έπαιζαν αρκετά σφιχτά, προσπαθώντας να φανούν απειλητικές στην κόντρα κυρίως με την Σο και τη Μάθιους, αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες.

Η Σπένσερ έκανε ορισμένες καλές επεμβάσεις κυρίως στις τελικές της Ντιανί η οποία ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων, με τη Σο να έχει μια πολύ καλή στιγμή με τρομερή εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα αλλά το 0-0 να μην αλλάζει ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος είχε παρόμοιο ρυθμό και σκηνικό, με την Γαλλία να συνεχίζει να ελέγχει και να είναι καλύτερη και την Τζαμάικα να οπισθοχωρεί ολοένα και περισσότερο, θέλοντας να διατηρήσει το μηδέν για να πάει στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής με τον Παναμά για να πάρει το τρίποντο και να… αγκαλιάσει την πρόκριση!

Γλίτωσε από τη Ντιανί στις καθυστερήσεις όταν η κεφαλιά της σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με την Τζαμάικα στο φινάλε να χάνει την κορυφαία της παίκτρια, Σο, η οποία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Κάτι που δεν επηρέασε εν τέλει το αποτέλεσμα, με το 0-0 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα.