Στο επιτυχημένο φιλικό της Λίβερπουλ με τη Λέστερ συμμετείχε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της συνάντησης και κάλυψε τον ρόλο του «Inverted left back». Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Γιούργκεν Κλοπ επιχείρησε να κάνει μαζί του, ό,τι και ο Μικέλ Αρτέτα με τον Ζιντσένκο ή ο Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Ζοάο Κανσέλο!

Τι Ζιντσένκο, τι Κανσέλο, τι... Τσιμίκας: Νέος ρόλος για τον Έλληνα μπακ στη Λίβερπουλ;

Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Λίβερπουλ, στην Γερμανία, με αντίπαλο την Καρλσρούη, ο Γιούργκεν Κλοπ είχε χρησιμοποιήσει τον Κώστα Τσιμίκα σε μία θέση που δεδομένα δεν γνωρίζει.

Τον πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Ρόμπερτσον, αλλά τον τοποθέτησε στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τον Έλληνα μπακ να πλαισιώνει τον Αλέξις ΜακΆλιστερ στο κέντρο της Λίβερπουλ, στο ντεμπούτο του Αργεντίνου, Παγκόσμιου Πρωταθλητή, με τα κόκκινα.

Μία εβδομάδα μετά, με την αναμέτρηση απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ να μεσολαβεί, ο Γερμανός προπονητής το ξαναέκανε, με τον Κώστα Τσιμίκα αυτή την φορά να ξεκινά τις προσπάθειές του από την… θέση του, αλλά να μετατοπίζεται στο κέντρο σε φάση ανάπτυξης.

Πώς ονομάζεται η εν λόγω απόφαση του Κλοπ για τον Τσιμίκα; Πρόκειται για το «inverted left back»; Τον ακραίο οπισθοφύλακα δηλαδή που θα συγκλίνει στον άξονα, θα παίρνει την μπάλα, θα συμβάλει στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του, δημιουργώντας υπεραριθμία.

Αυτό έκανε ο Κώστας Τσιμίκας απέναντι στην Λέστερ και σαφώς σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους φίλους της Λίβερπουλ στα social media.