Τον 36χρονο Ιβοριανό φορ Πατρίκ Βουό o οποίος πριν από 11 χρόνια κατέκτησε πρωτάθλημα με την ΑΕΛ απέκτησαν τα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση που επιθετικού από την Ακτή Ελεφαντοστού, κατόχου Πορτογαλικού διαβατηρίου, Πατρίκ Βουό (Patrick Vouho).

Ο γεννημένος στις 25 Ιουνίου 1987, σέντερ φορ, έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και έρχεται στην ομάδα μας να προσθέσει εμπειρία, ποιότητα και γκολ. Προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του ΟΦ Ιεράπετρας με την οποία σε 23 αγώνες πέτυχε 12 τέρματα και μοίρασε 3 ασίστ.

Ξεκίνησε τη μεγάλη του καριέρα από την Σαμπέ (Sabe Sports de Bouna) της πατρίδας του και το 2007 μετακόμισε στην Πορτογαλία όπου αγωνίστηκε σε Ακαντέμικα Κοΐμπρα (Academica Coimbra), Πορτιμονένσε (Portimonense SC), Σάντα Κλάρα (Santa Clara), Κοβίχα (SC Covilha) και Ατλέτικο (Atletico CP). Συνολικά στη θητεία του στην Πορτογαλία (σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία) το νέο απόκτημα της ομάδας μας μέτρησε 125 συμμετοχές, 20 γκολ και 3 ασίστ.

Μετά την Πορτογαλία ακολούθησε η Κύπρος και η ΑΕ Λεμεσού στην οποία ο ύψους 1.85μ. επιθετικός, αγωνίστηκε για δυο περιόδους, όπου μέτρησε 59 εμφανίσεις με 23 γκολ και 7 ασίστ. Επόμενος σταθμός ήταν η Ντιναμό Τιφλίδας (Dinamo Tbilisi) στη Γεωργία με 33 συμμετοχές, 8 τέρματα και 2 ασίστ.

Στην Ελλάδα ο Πατρίκ Βουό ήρθε το 2017 για λογαριασμό του ΟΦΗ, στον οποίο αγωνίστηκε σε δυο διαφορετικές περιόδους. Με τους μελανόλευκους του Ηρακλείου ο Βουό κατέγραψε συνολικά 69 παιχνίδια, 27 γκολ και 12 ασίστ, ενώ σε επίπεδο Super League 1 είχε με τον ΟΦΗ 20 αγώνες, 2 τέρματα και 2 ασίστ. Ενδιάμεσα αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο στη Λαμία στη Super League 1, όπου κατέγραψε 13 εμφανίσεις και 1 γκολ. Την σεζόν 2019-20 έπαιξε στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Super League 2 (8 συμμετοχές, 1 ασίστ), για να επιστρέψει στην Κρήτη τον Μάρτιο του 2021 για να φορέσει τη φανέλα του ΟΦΙ. Με την ομάδα της Ιεράπετρας ο Πατρίκ Βουό αγωνίστηκε σε 56 παιχνίδια και σημείωσε 19 γκολ και 5 ασίστ.

Συνολικά στη καριέρα του ο πολύπειρος επιθετικός μετράει 373 αγώνες, 99 γκολ και 30 ασίστ.

Καλωσορίζουμε τον Πατρίκ στη μεγάλη οικογένεια της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ και του ευχόμαστε υγεία και πολλές ατομικές και ομαδικές επιτυχίες!