Για όλα όσα αφορούν την Ομόνοια μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Ανδρέας Δημητρίου στον ΣΠΟΡ FM 95.

«Ο Σιπριάνο είναι από χθες στην Πολωνία, σήμερα αναμένεται ο Κουλίμπαλί. Γίνονται εξετάσεις εκεί και ενεργοποιούνται οι μεταγραφές. Ο κ. Γιάνσον επεξηγεί το σκεπτικό της απόκτησης για κάθε ποδοσφαιριστή, ήδη το έχει κάνει για τους δύο που αποκτήσαμε, τους Εράκοβιτς και Σεμέδο. Το ίδιο θα γίνει και με τον Σιπριάνο και τον Κουλιμπαλί».

Έγιναν μεταγραφές νωρίτερα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια που καθυστερούσε η Ομόνοια: «Οι υποχρεώσεις μας φέτος είναι πιο νωρίς σε σχέση με πέρσι. Προχωράμε σε αυτή την μεταγραφική με συγκεκριμένη φιλοσοφία την οποία επεξήγησε ο κ. Γιάνσον και πλησιάζει και το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ και ακολούθως το πρώτο ευρωπαϊκό. Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε δυόμιση μήνες και δεν υπάρχει λόγος να πούμε περισσότερα πράγματα».

Άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας μετά και την έλευση του κ.Γιάνσον; «Είναι λογικό. Έχει διαφοροποιηθεί το μοντέλο. Πέρσι ήταν ο προπονητής με το τμήμα σκάουτινγκ, τώρα επιστρέψαμε στο μοντέλο Αθλητικού Διευθυντή. Εξάλλου το προαναγγείλαμε αυτό. Από κει και πέρα οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί, αξιολογείς, κρίνεις και να υπάρχει ανάγκη κάνεις τις ανάλογες κινήσεις».

Οι κινήσεις που έγιναν έφεραν ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας: «Πάντα είναι καλοδεχούμενος ο ενθουσιασμός αλλά εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Η ουσία είναι η ομάδα να κά κάνει μια καλύτερη σεζόν στο πρωτάθλημα και θα επιδιώξουμε και διάκριση στην Ευρώπη όσο και να είναι πιο δύσκολο καθώς θα χρειαστούν τρεις προκρίσεις για να μπούμε στους ομίλους».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Δεν έχει ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Όπως έχω πει έχουμε ακόμα δυόμιση μήνες. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε αυτό το διάστημα τι θα γίνει με το ρόστερ της κάθε ομάδας. Πάντα κρατάς ένα μικρό καλάθι σε ότι και αν λες και να είσαι έτοιμος ότι και να γίνει. Εμείς ξέρουμε τι κινήσεις θα κάνουμε και τι ψάχνουμε αλλά ξέρουμε ότι τα δεδομένα σε μια μεταγραφική αλλάζουν».

Η μοναδική εκκρεμότητα από το υφιστάμενο ρόστερ είναι ο Μπάρκερ; «Αυτή την στιγμή που μιλάμε ναι, γι’ αυτό δεν ταξίδεψε στην Πολωνία».

Δεν προέκυψε ακόμα συμφωνία μαζί του; «Όχι, είναι στην Κύπρο ο ποδοσφαιριστής».

Υπήρξαν προτάσεις για ποδοσφαιριστές σας; «Δεν έχουμε κάτι αυτή την στιγμή σε επίσημη μορφή ή να αξίζει η ομάδα να συζητήσει κάτι. Είναι πολύ νωρίς ακόμα στην μεταγραφική περίοδο, μπορεί το επόμενο λεπτό να προκύψει κάτι».

Για τις συνθήκες της προετοιμασίας στην Πολωνία: «Είναι γνωστό το προπονητικό κέντρο για εμάς, γνωρίζουμε τις εγκαταστάσεις, τα γήπεδα και τις καιρικές συνθήκες. Είναι πολύ καλός χώρος για προετοιμασία και έχει την δυνατότητα να ανταγωνιστείς σε φιλικά δυνατές ομάδες. Αύριο υπάρχει πρωινή και το απόγευμα φιλικό και το Σαββατοκύριακο διπλές προπονήσεις».

Θα μεταδοθούν τηλεοπτικά τα φιλικά σας; «Θα μεταδοθούν από το ΟFC TV exclusive διαδικτυακά. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον και θα τα μεταδώσουμε εμείς με δική μας παραγωγή. Η συνδρομή είναι 3ευρώ τον μήνα».

Για τον αγώνα του Σούπερ Καπ που θα γίνει τελικά 21 Ιουλίου: «Αγώνας αυτός θωρούμε ότι θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, θα είναι ο τελευταίος πριν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Για εμάς θα είναι και το πρώτο παιχνίδι στην Κύπρο και για τους δύο. Θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων όχι μόνο των δύο ομάδων. Πρόκειται για έναν τίτλο που προσθέτει στην ιστορία των δύο ομάδων».

Για την… κατασκοπεία της Καμπάλα: «Παρακολουθούμε την Καμπάλα και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες. Η Καμπάλα έχει παράδοση στην Ευρώπη, είναι σκληρό καρύδι όχι μόνο για τις Κυπριακές ομάδες αλλά γενικά είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες του Αζερμπαϊτζάν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερα μπορούμε αναφορικά με τις πληροφορίες για αυτή την ομάδα».

Για την συμφωνία ανάμεσα σε σωματείο και εταιρεία: «Και οι δύο πλευρές τοποθετήθηκαν με θετικό τρόπο για τη νέα συμφωνία. Ευχή και τον δύο είναι να εγκριθεί στην συνέλευση. Το σωματείο την ενέκρινε ομόφωνα η συμφωνία λέγοντας ότι δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές. Η εταιρεία ανέφερε ότι ενδεχόμενη έγκριση θα δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουν στην υλοποίηση του οράματος του κάθε Ομονοιάτη με έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό Είναι σημαντικό για την Ομόνοια να δουλέψει ήρεμα, με σταθερότητα, με ασφάλεια για πολλά χρόνια. Όχι μόνο να έχει ομάδα που να διεκδικεί τίτλους και να έχει πορείες στην Ευρώπη αλλά να γίνονται και έργα υποδομής».

Ήταν σοκ εκείνη η απόφαση από τον κ. Παπασταύρου: «Ήταν δύσκολες μέρες για όλη την οικογένεια της Ομόνοιας αλλά στο τέλος της μέρας οδηγηθήκαμε σε μια κατεύθυνση που ήθελαν όλοι οι Ομονοιάτες και στο τέλος βλέπεις πάντα αποτέλεσμα. Η Ομόνοια έχει πολλά πράγματα να κάνει. Την περιμένει ένα μέλλον με πολλές απαιτήσεις και υπάρχει διάθεση από όλους να φτιάξουν ωραία πράγματα για την Ομόνοια».

Για το γήπεδο για το οποίο μίλησε ο πρόεδρος: «Ο πρόεδρος δεν λέει πράγματα για να τα λέει, αλλά πράγματα που εννοεί και έχει πλάνο να πράξει. Είναι στην Κύπρο από χθες, πάντα η παρουσία του έχει ξεχωριστή σημασία και έχει σκοπό να παραστεί στην Γενική Συνέλευση».

Γιατί η Ομόνοια δεν έστειλε επιστολή στήριξης στον Γιώργο Κούμα; «Η Ομόνοια δεν βρήκε για πιο λόγο θα έπρεπε να τοποθετηθεί πριν την ψηφοφορία. Θέλαμε να σεβαστούμε τις διαδικασίες και να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας».

Για την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας: «Είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Τα διαρκείας πλησιάζουν τις 2000 και οι privilege cart τις 2.500».