Ο Έβορα Ντελμίρο αποτελεί παρελθόν από τον Άρη με τον πρώην αρχηγό της ομάδας να έχει με τους πρωταθλητές μια αξιοζήλευτη πορεία καταξίωσης και αλληλοσεβασμού. Ερχόμενος από την β’ κατηγορίας Πορτογαλίας και την Φαρένσε ο Καποβερντίνος έμεινε στην ομάδα για μια τετραετία πανηγυρίζοντας μια άνοδο στην πρώτη κατηγορία πριν δύο χρόνια, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο πέρσι αλλά και φυσικά το πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας φέτος. Με 91 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 4 γκολ ο Ντελμίρο αποχαιρετά τον Άρη και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που πιθανότατα να είναι η Κράσαβα ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα.

Ο Ντελμίρο συστήθηκε με γκολ στο κοινό του Άρη καθώς σκόραρε στο ντεμπούτο του με την ομάδα, στις 22/9/2019 χαρίζοντας την νίκη μάλιστα στον Άρη κόντρα στον ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα με 1-0. Από εκεί και μπρος για μια τριετία ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. πότε σαν κεντρικός αμυντικός και πότε σαν αριστερό μπακ, η απόδοση του ήταν πάντα σταθερή και η προσφορά του δεδομένη.

Ήταν ο λεγόμενος στρατιώτης της ομάδας που ποτέ δεν χαλούσε χατίρι στο προπονητή. Μόνο φέτος ήταν πιο περιορισμένος ο χρόνος του αλλά και πάλι όποτε του ζητήθηκε να αγωνιστεί ήταν εκεί για την ομάδα. Πλέον οι δρόμοι του Ντελμίρο με τον Άρη χωρίζουν, όμως ο σεβασμός ανάμεσα τους θα υπάρχει για πάντα.

Μιχαήλ Αριστείδου