Ακόμα μία ανανέωση, μετά από αυτή του Νέιθαν Άκε, για την Μάντσεστερ Σίτι, που στρέφει το βλέμμα της…στο αύριο, επεκτείνοντας τη συνεργασία της με τον Ρίκο Λιούις. Ο 18χρονος Βρετανός δεξιός μπακ συμφώνησε για νέο συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, με οψιόν για ακόμα έναν. Μάλιστα, ο μισθός του θα πενταπλασιαστεί, έπειτα από τη συγκεκριμένη συμφωνία με τους «πολίτες».

Οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του νεαρού αμυντικού είχαν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του 2023, με αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους να τον έχουν στα ραντάρ τους. Όμως ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσει να φύγει, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του για τον Λιούις. Πιο συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε πως «Ο Ρίκο είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να καταλάβει οτιδήποτε. Είναι αξιόπιστος σε πολλούς τομείς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προέρχεται από την ακαδημία μας. Τον μεγαλώσαμε με τέτοιο τρόπο ώστε να παίζει όπως κάνει τώρα».

Από εκεί και πέρα, πιο ενεργό ρόλο με την πρώτη ομάδα αναμένεται να έχουν και οι Κόουλ Πάλμερ, Τζέιμς Μακάτι, Μάξιμο Περόνε και Όσκαρ Μπομπ, στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ήδη ο Ρίκο Λιούις έκανε αισθητή την παρουσία του, την περασμένη σεζόν, παίζοντας 23 φορές, σε Αγγλία και Ευρώπη. Έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι τον Αύγουστο, μπαίνοντας σαν αλλαγή, στο παιχνίδι με την Μπόρνμουθ, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε το Νοέμβριο, όταν και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε στο Champions League, κατά την πρώτη του παρουσία σε αρχική ενδεκάδα. Θύμα του, τότε, η Σεβίλλη, στην εντός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 3-1, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.