Αναλύοντας το παιχνίδι του ΓΣΠ ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και στην Βοϊβοντίνα, καταλήξαμε σε δύο συμπεράσματα-δεδομένα.
Το πρώτο είναι ότι το 2-1 δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ και το δεύτερο είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα (βλέπε Βοϊβοντίνα) που στο β’ ημίχρονο έβαλε δύσκολα στους γαλαζοκίτρινους και στην έδρα της θα είναι σίγουρα καλύτερη.
Το ΑΠΟΕΛ κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, εξου και η μεγάλη διαφορά στο ποσοστό κατοχής, έκανε αρκετές τελικές, περισσότερες από τις διπλάσιες από τον αντίπαλο και θα μπορούσε αν ήταν πιο προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές του Σα Πίντο και με πιο καθαρό μυαλό στα τελειώματα των φάσεων το αποτέλεσμα να ήταν καλύτερο ενόψει της ρεβάνς.

Από την άλλη όμως έδειξε να δυσκολεύεται κόντρα στο επιθετικό τρανζίσιον του αντιπάλου. Η Βοϊβοντίνα το έκανε 1-2 φορές στο α’ ημίχρονο, δημιούργησε ρήγματα και με βάση τα όσα είδαμε στην επανάληψη, εικάζουμε ότι προπονητής τους θα τους τόνισε στα αποδυτήρια να «χτυπήσουν» σε αυτό το κομμάτι.

Οι έξι τελικές των Σέρβων στο β’ ημίχρονο πρέπει να ηχήσουν σαν καμπανάκι στα αυτιά του Σα Πίντο και των ποδοσφαιριστών και να καταλάβουν γενικότερα ότι η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει.
Κάθε άλλο. Είναι ανοικτή και θα πρέπει το ΑΠΟΕΛ να παρουσιαστεί βελτιωμένο, πιο έτοιμο και σε θέση να αντιμετωπίσει το δυνατό σημείο του αντιπάλου για να μπορέσει να βρεθεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League.

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
-Ο Κβιλιτάια έπαιξε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την φανέλα του  ΑΠΟΕΛ (πέρσι ήταν τραυματίας) και πέτυχε και το πρώτο του γκολ.

-Δύο από τους νέους ποδοσφαιριστές έκαναν επίσημο ντεμπούτο στην 11άδα και αναφερόμαστε στους Γουίλσον και Φετφατζίδη, ενώ στην πορεία ντεμπούταραν επίσημα σαν αλλαγή και οι Πέτροβιτς και Τομανέ.

-Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ήταν εντυπωσιακός. Με μόλις χίλιους στο νότιο πέταλο λόγω της τιμωρίας, με καιρικές συνθήκες… ακατάλληλες και εν μέσω διακοπών ξεπέρασαν τις 12.500, έκαναν καμίνι το ΓΣΠ και βοήθησαν με την σειρά τους να έρθει η σημαντική νίκη στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν.

Χρίστος Χρίστου