Είναι επίσημο. Ο βασικός αρχηγός, ο πρώτος αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι με απόφαση Έρικ Τεν Χαγκ ο Μπρούνο Φερνάντες. Και για να είμαστε δίκαιοι. Αν δεν ήταν αυτός, ποιος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Χάρι Μαγκουάιρ;
Η αλήθεια είναι πως η εποχή της… αρχηγίας του Χάρι Μαγκουάιρ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ολοκληρωθεί. Ήταν δεδομένο, αλλά δεν ήταν επίσημο. Διατηρήθηκε πέρυσι στην θέση του, προκειμένου να μην δημιουργηθούν ανισορροπίες στην πρώτη σεζόν του Έρικ Τεν Χαγκ, αλλά η επιτυχία του Ολλανδού στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, επί της ουσίας τον κατέστησε αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ».
Και αφότου κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών του, αποφάσισε να κάνει πράξη και αυτό που ζητούσαν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: τον Χάρι Μαγκουάιρ εκτός αρχηγίας και αν πάμε την συζήτηση ένα βήμα παρακάτω, τον Άγγλο στόπερ εκτός club.
Ουδείς γνωρίζει αν αυτό επίσης θα υλοποιηθεί, αλλά από τη στιγμή που ο Μαγκουάιρ δεν είναι πλέον αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο, αναφορικά με τις αντιδράσεις γύρω από αυτόν.
Ποιος θα τον διαδεχόταν; Θα ήταν παράλογο αν την θέση του δεν έπαιρνε ο Μπρούνο Φερνάντες. Και αν αρκετοί αμφισβητούν τις ηγετικές του ικανότητες, ας κάνουμε μία «βόλτα» στους αριθμούς του.
Έχει παίξει τα πιο πολλά παιχνίδια από τότε που μετέβη στο «Νησί» (124), από κάθε άλλον

 παίκτη της Γιουνάιτεντ, έχοντας παράλληλα συμμετάσχει περισσότερο σε γκολ από τον οποιονδήποτε, σε όλες τις διοργανώσεις. Τα 44 τέρματά του και οι 33 ασίστ του «μιλούν» από μόνα τους, την στιγμή που έχει δημιουργήσει 333 ευκαιρίες και έχει πραγματοποιήσει 133 προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία.
Ολόκληρος ο τρόπος παιχνιδιού των «κόκκινων διαβόλων» εξαρτάται από αυτόν. Αυτός δίνει τον ρυθμό, αυτός αυξομειώνει την ένταση, αυτός έχει καταγράψει τις πιο πολλές επαφές εντός της αντίπαλης περιοχής στο διάστημα παρουσίας του στο «Ολντ Τράφορντ», πλησιάζοντας τις… 1000!
Όσον αφορά τις ανασταλτικές του επιδόσεις; Καλύπτει κατά μέσο όρο 10 χιλιόμετρα ανά ματς και έχει κερδίσει τις πιο πολλές μονομαχίες από τον οποιονδήποτε στα 2,5 αυτά χρόνια που συζητάμε (500+).
Ποιος λοιπόν να συγκριθεί μαζί του; Και με λίγα λόγια, πώς να μην είναι αυτός ο επόμενος αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;