Με δηλώσεις του στη Ρουμανία, ο Φλορίν Μπράτου αποκάλυψε ότι θα παραμείνει στην Καρμιώτισσα. «Είχαμε μια συνάντηση, αυτοί από την Κύπρο ήρθαν στο Βουκουρέστι. Όλα είναι εντάξει. Πρέπει να πάω να υπογράψω τώρα. Προχωράμε», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στον προπονητή του Απόλλωνα, Μπογκτάν Αντόνε:
«Είναι ο γείτονάς μου στο ξενοδοχείο, πίνουμε πάντα τον πρωινό μας καφέ μαζί. Έκανε πολύ καλή δουλειά, τον σέβονται εδώ. Αφού ήρθε, έφτιαξε την κατάσταση στον Απόλλωνα, το παιχνίδι πάει πολύ καλά, πήγε την ομάδα εκεί που ανήκει».
Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην Καρμιώτισσα. «Ήρθα μετά από έξι προπονητές, σε μια όχι και τόσο ήρεμη κατάσταση, ήταν έξι προπονητές σε εννέα μήνες. Ήταν μεγάλο ρίσκο γιατί ερχόμουν μετά από μια περίοδο που δεν είχα προπονήσει. Είπα ότι πρέπει να ρισκάρω και να πιστέψω στην ευκαιρία μου. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι οι παίκτες αντέδρασαν πολύ καλά σε αυτά που τους είπα. Χαίρομαι που σωθήκαμε αυτόματα από τον υποβιβασμό με πέντε παιχνίδια πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Αν η ομάδα δεν αντιδρούσε, κινδυνεύαμε να πάμε στη Β’ Κατηγορία. Τα αφεντικά έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες την επόμενη σεζόν και θα δούμε τι μπορεί να γίνει».