Ο προπονητής της Παρτιζάν λίγα λεπτά μετά το φινάλε του τέταρτου τελικού της Αδριατικής Λίγκας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ξέσπασε για τα όσα συμβαίνουν στα ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα και για ακόμη μια φορά έκανε επίδειξη ήθους με τα όσα συγκλονιστικά ανέφερε.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πριν από 10 μέρες έβλεπα τον αγώνα στο ΝΒΑ, του Νίκολα Γιόκιτς γιατί όλοι τον αγαπάμε. Απόλαυσα αυτό το ματς και μετά βρήκα ένα κανάλι όπου ήταν τα παιχνίδια του 1987. Τελικοί Ερυθρός Αστέρας Παρτιζάν. Ένας αγώνας στη Χάλα Σπορτίβα και ένας αγώνα στην Χάλα Πιονίρ!

Ήμουν παίκτης τότε και στα δύο ματς υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων. Ήταν και στα δύο ματς μισοί μισοί και τραγουδούσαν «ο τίτλος για το Βελιγράδι». Μαζί! Με εξαιρετική συμπεριφορά και αναρωτιέμαι, τι στο καλό απογίναμε; Τι έγινε τώρα το 2023 και έχουμε τέτοιες συμπεριφορές; Τι συνέβη;

Υπάρχουν κάποιοι ειδικοί να μας εξηγήσουν πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Που πηγαίνουμε ως κοινωνία! Σήμερα έβλεπα ένα παιδί στο δρόμο με τους γονείς του και έδειχνε το μεσαίο δάχτυλο στο πούλμαν μας και έφτυνε. Η μητέρα του γελούσε. Θα ήθελα πάρα πολύ να μην υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις σε καμία στιγμή στο γήπεδο μας.

Εκλιπαρώ τους οπαδούς μας να δείξουν καλή συμπεριφορά και να παίξουμε μπάσκετ. Οι παίκτες της Παρτιζάν και του Αστέρα το αξίζουν. Τους εκλιπαρώ. Κι εσείς έχετε στυλό και πρέπει να γράψετε και όταν ρωτάτε, πρέπει να ρωτάτε τι γίνεται στα δύο γήπεδα. Ο κομισάριος του αγώνα έγραψε όλα όσα έγιναν.

Στα πρώτα δύο ματς στο γήπεδό μας, δύο κέρματα και ένας αναπτήρας έπεσαν στο παρκέ. Γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, ελπίζω πως θα συμβεί αυτό και για τα δύο ματς στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Εκλιπαρώ τον κόσμο της Παρτιζάν και πάλι διότι επαναλαμβάνω, ότι οι παίκτες της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, δικαιούνται ένα ματς που όλοι θα μιλούν για το μπάσκετ».

«Αυτοί οι παίκτες θα θέλουν να μείνουν σε αυτό το περιβάλλον την επόμενη σεζόν;»

«Αυτοί οι παίκτες όταν τελειώσει η σεζόν θα πρέπει να σκεφτούν αν θα πρέπει να μείνουν να παίξουν εδώ. Μαζί μας! Έτσι όπως είμαστε! Αυτή είναι βασική ερώτηση και πρέπει όλοι να αναρωτηθείτε. Ρωτάω και γω τον εαυτό μου την ίδια ερώτηση όταν βλέπω το βίντεο. Με τους παίκτες του Αστέρα αυτή τι στιγμή είμαστε φίλοι!

Οπαδοί του Αστέρα που είναι φίλοι μου, τηλεφώνησαν μετά το ματς να μου ζητήσουν συγγνώμη εξαιτίας όσων συνέβησαν. Πρέπει ίσως και εγώ να πω συγγνώμη για κάποια πράγματα. Ποιος είναι αυτός που μοιράζει μίσος παντού ώστε να έχουμε τέτοιες καταστάσεις; Αυτή είναι η βασική ερώτηση.

Προσεύχομαι στον Θεό για αυτό, εκλιπαρώ τους οπαδούς της Παρτιζάν να μην το κάνουν. Πιστεύω ότι αξίζουμε έναν τελικό που θα μιλάμε μόνο για μπάσκετ. Αντιλαμβάνεστε την μπασκετική ποιότητα που έχουμε εδώ; Θα θέλουν αυτοί οι παίκτες να μείνουν εδώ την επόμενη σεζόν αν συμπεριφερόμαστε έτσι;».