Για τον Τζέιμς Γουόρντ Πράους φημολογείται πως ενδιαφέρεται η Λίβερπουλ, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να μιλά απευθείας με τη διοίκηση της Σαουθάμπτον, ώστε να μειωθεί η τιμή των 50 εκατομμυρίων, με τα οποία τον κοστολογεί.
Η Λίβερπουλ αναζητά ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή που να γνωρίζει την Premier League, ο Τζέιμς Γουόρντ Πράους φαντάζει ως ιδανική περίπτωση και οι συζητήσεις για το εν λόγω ενδεχόμενο φαίνεται πως ήδη έχουν ξεκινήσει.
Ιδιαίτερα θετικός στη μετακόμισή του στο «Άνφιλντ» ο αρχηγός της Σαουθάμπτον, με βασικό ζήτημα φυσικά την τιμή του, καθώς κοστολογείται με 50 εκατομμύρια από τη διοίκηση των «αγίων».Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα και με πληροφορίες του England365, ο Γουόρντ Πράους ήρθε σε επαφή με τους ισχυρούς άνδρες της Σαουθάμπτον και ζήτησε να γίνει μία περικοπή της τάξεως του 40% στις απαιτήσεις τους.
Αν αυτό συμβεί πράγματι, η Λίβερπουλ θα ξοδέψει γύρω στα 30 εκατομμύρια για την περίπτωσή του, κάνοντάς του τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει εξαρχής τι μπορεί να της δώσει στην Premier League.