Ήταν 20 Ιουνίου όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Φάνου Κατελάρη, που αποτελεί και την τελευταία της μεταγραφή μέχρι και σήμερα. Επικρατεί μεν η εντύπωση ότι υπάρχει μία στασιμότητα, είναι όμως έτσι τα πράγματα; Έχω την άποψη πως δεν ισχύει ακριβώς κάτι τέτοιο.
Το να περάσουν εννέα μέρες από την τελευταία μεταγραφή, δεν γίνεται να μιλάμε για στασιμότητα, πόσο μάλλον για καθυστέρηση. Επιπλέον, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που ακόμη κι αν πάει με το υφιστάμενο ρόστερ στα ματς με την Τορπέντο (που δεν θα πάει…), θα είναι πανέτοιμη από πλευράς προσώπων.
Έχει συμπληρωμένη την άμυνά της, στη μεσαία γραμμή της λείπει ένας παίκτης, ενώ στην επίθεση, που προφανώς χρειάζονται επιπλέον λύσεις, ακόμη και με τους υπάρχοντες θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.
Επαναλαμβάνουμε όμως, δεν πρόκειται να πάει στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια δίχως άλλη μεταγραφή. Ο Τσάβι Ρόκα συνεχίζει τις διεργασίες του με άκρα μυστικότητα, με σκοπό οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να ανεβάσουν σημαντικά το δείκτη ποιότητας της επιθετικής γραμμής και να αποφευχθεί το σκηνικό του περασμένου Ιανουαρίου.
Εν κατακλείδι: με το ημερολόγιο να δείχνει 29 Ιουνίου, μόνο για καθυστέρηση δεν μπορούμε να μιλάμε όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ και δη της επίθεσης. Είναι αδύνατον να κλείσουν στο άψε-σβησε όλες οι μεταγραφές, κάποιες χρειάζονται περισσότερο χρόνο και είναι φυσιολογικό.
Η κουβέντα θα αλλάξει μόνο αν προχωρήσουν πολύ οι σελίδες του ημερολογίου και δεν αλλάξει κάτι –που δε νομίζω…

Ανδρέας Βεντούρης