Στο προσκήνιο θέματα μεταγραφών, θέματα αποχωρήσεων, το οικονομικό και άλλα πολλά που αφορούν την έναρξη της προετοιμασίας και τη γενική συνέλευση.
Είχαμε γράψει, ότι έρχεται ένα πολύ καυτό 10ήμερο για το ΑΠΟΕΛ και αυτή είναι η αλήθεια.
Η διοίκηση έχει αποδοθεί σε αγώνα δρόμου για να καταφέρει να δώσει λύσεις στα διάφορα θέματα και κόντρα στις πολλές δυσκολίες, ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό.
Μία μεγάλη αλήθεια με την οποία «ζουν» εδώ και καιρό οι της διοίκησης είναι η οικονομική πτυχή. Πολλές φορές, έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα με δημόσιες δηλώσεις και αυτό συμβαίνει σήμερα.
Από εκεί και πέρα όμως, κυριαρχεί μία υπερβολή που φτάνει στο σημείο να συνδέεται με το μέλλον της ομάδας και συγκεκριμένα με την «τύχη» κάποιων ποδοσφαιριστών.
Ο πρόεδρος, έχει ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές, ενημερώνοντας τους για  ένα χρονοδιάγραμμα, αποπληρωμής των οφειλών.
Πιθανόν να πάρει ακόμα λίγο χρόνο, όμως τους έγινε ξεκάθαρο, ότι θα πάρουν τα χρήματα και δεν τίθεται θέμα να μείνει κάποιος εκτεθειμένος.
Οι πληροφορίες μας, λένε ότι αναμένεται να εισρεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στο επόμενο 10ήμερο που θα συμβάλει ώστε οι εκκρεμότητες να μειωθούν κατά πολύ.
Άρα λοιπόν, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν, εκφράζεται η πεποίθηση ότι θα γίνει κατορθωτή η ομαλή λειτουργία της ομάδας που περιλαμβάνει εκτός από τις πληρωμές και τη μεταγραφική ενίσχυση και την προετοιμασία στη Βουλγαρία.
Επιπλέον από τα χρήματα που περιμένει η διοίκηση στο επόμενο 10ήμερο, είναι και τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας εντός Ιουλίου που συνήθως δίνουν μεγάλη ανάσα και βοηθούν ιδιαίτερα.
Γίνεται βέβαια ξεκάθαρο, ότι η νέα σεζόν, χρειάζεται και τη συνδρομή της ομάδας στην ευρωπαϊκή πορεία.
Ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, θα αποτελέσει μαξιλαράκι για να γίνει πιο βιώσιμη η λειτουργία για τη σεζόν 2023-24.
Αν η ομάδα πετύχει αυτό τον στόχο, τότε ένα ποσό γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ θα είναι το όφελος και βασικά είναι το καθιερωμένο έλλειμα της σεζόν.
Στο κεφάλαιο εκκρεμότητες είναι και τα χρήματα που διεκδικούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι έφυγαν από το ΑΠΟΕΛ και έχουν προσφύγει στη ΦΙΦΑ για να πάρουν τα λεφτά τους.
Η διοίκηση παρακολουθεί και αυτό το θέμα. Στην περσινή σεζόν, χρειάστηκε να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποφύγει συνέπειες. Αυτό θα γίνει ξανά και είναι γνώστης του συνολικού ποσού που θα χρειαστεί.