Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε… ένα πεντάλεπτο για να τελειώσει τη δουλειά κόντρα στον Νούνο Μπόρζες και τώρα μπορεί να συγκεντρωθεί στην αυριανή αναμέτρηση με τον Λορέντζο Σονέγκο για τη φάση των «32» της Ρώμης.
«Δεν είναι συνηθισμένο να τελειώνεις ένα ματς που δεν έχει τελειώσει, να πηγαίνεις για ύπνο και να πρέπει να συνεχίσεις την επόμενη μέρα», είπε ο 24χρονος τενίστας λίγο μετά την ολοκλήρωση της… δεύτερης δόσης του αγώνα. «Πολύ διαφορετικές συνθήκες σήμερα, δε νομίζω να έχω παίξει ένα τόσο σύντομο ματς, κράτησε μόνο λίγα λεπτά. Ασυνήθιστο, αλλά η ποιότητα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε να αποδώσω και τα δύο τελευταία γκέιμ ήταν μια πολύ καλή μάχη από μέρους μου».
Επηρεάστηκε από τις χθεσινές διακοπές λόγω της βροχής; «Δεν με πείραξε και πολύ, ως αθλητής πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Συνέβη πριν μερικά χρόνια και απέναντι στον Νόβακ εδώ. Ήμουν προετοιμασμένος, ήξερα ότι η βροχή ήταν δυνατή, έβρεχε ακόμα και όταν παίζαμε. Ήξερα ότι η πιθανότητα ήταν μικρή, αλλά προσπάθησα να το τελειώσω πριν μας σταματήσουν. Δεν έγινε, έπρεπε να συνεχίσω σήμερα. Ξαναέζησα το ματς ακόμα και όταν πήγα για ύπνο, για να το οραματιστώ για την επόμενη μέρα».