Ο Βραζιλιάνος ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ (βλέπε 7 γκολ) έριξε ρυθμούς εδώ και πολλά παιχνίδια. Η τελευταία φορά που διακρίθηκε με την απόδοση του, ήταν με την ΑΕΚ στην Αρένα, πριν από ένα μήνα, όταν έκανε όπως και η ομάδα του, ένα πολύ καλό α’ ημίχρονο.
Στα δύο τελευταία ματς με την Ομόνοια και την Πάφος FC, έμεινε εκτός αποστολής και υπάρχει λόγος.
Ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς-προσαγωγούς και αυτή ήταν η αιτία που δεν μπορούσε να ανεβάσει την απόδοση του, όταν τον χρησιμοποιούσε ο Μιλόγεβιτς.
Οι πληροφορίες μάλιστα, λένε ότι ο Μαρκίνιος ήρθε το καλοκαίρι από τη Βραζιλία, χωρίς να πάρει ανάσα και μπήκε αμέσως στην ομάδα
.
Αυτός είναι ο λόγος που επιβαρύνθηκε, σε σημείο μάλιστα, που είναι αμφίβολο κατά πόσο θα καταφέρει να βοηθήσει το ΑΠΟΕΛ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές!
Το πρόβλημα του, δεν περνά ούτε με την αποχή από τους αγώνες και θα είναι τεράστιο ρίσκο να τον χρησιμοποιήσει ο Μιλόγεβιτς, αφού ενδεχομένως να υποστεί μεγαλύτερη ζημιά.
Η κατάσταση του, επαναξιολογείται μέρα με τη μέρα και σε συνεργασία με την ιατρική ομάδα θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.