Δύο πολύ μεγάλες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των playoffs της Ευρωλίγκας, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να υποδέχεται τη Μονακό και την Παρτιζάν να φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα Game 4 των δύο σειρών.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της βραδιάς, Μακάμπι και Μονακό διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο παρκέ της «Yad Eliyahu Arena» (21:05), δύο μόνο ημέρες μετά το «break» και τη νίκη των Μονεγάσκων με 83-78 για το υπέρ τους 2-1 στη σειρά. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι γηπεδούχοι παίζουν απόψε το τελευταίο «χαρτί» τους ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης στο Final 4, θέλοντας να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο ματς στο Πριγκιπάτο. Με σύμμαχο την καυτή της έδρα, η ομάδα του Όντεν Κάτας θα προσπαθήσει να παρουσιάσει το γνωστό καλό της πρόσωπο επί ισραηλινού εδάφους και να κάνει το 2-2.

Από την άλλη, η Μονακό πέτυχε με το… καλημέρα τον στόχο της στο Ισραήλ, που δεν ήταν άλλος από το να σβήσει το «break» που δέχθηκε στο Game 1 της σειράς. Πλέον, απαλλαγμένη από το άγχος και την πίεση του «πρέπει», αλλά, και με την ψυχολογία στα ύψη μετά το ροζ φύλλο της περασμένης Τρίτης, θα ψάξει απόψε την τρίτη της νίκη που θα την φέρει στο Final 4 του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στα θετικά για τον Σάσα Ομπράντοβιτς είναι το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού.

Λίγη ώρα αργότερα τώρα, και συγκεκριμένα στις 21:30, η Παρτιζάν θα φιλοξενήσει στην κατάμεστη και… καυτή «Stark Arena» τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο Game 2 στο «Wizink Center», εκεί από όπου οι Σέρβοι έφυγαν με το υπέρ τους 2-0, οι Μαδριλένοι, έβγαλαν αντίδραση το βράδυ της Τρίτης στο Βελιγράδι, παίρνοντας τη νίκη με το οριακό 82-80, σβήνοντας παράλληλα το ένα από τα δύο «break»!

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντιβιτς έχει ακόμα μία ευκαιρία μπροστά στο κοινό της να πάρει την πολυπόθητη τρίτη νίκη και να τσεκάρει το εισιτήριο για το Final 4 του Κάουνας, έχοντας απόψε στην σύνθεσή της και τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί μετά τα επεισόδια στη Μαδρίτη. Από την άλλη, εκτός λόγω τιμωρίας παραμένει ο «μπόμπερ», Κέβιν Πάντερ, όπως φυσικά και ο γκαρντ, Αλέκσα Αβράμοβιτς, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι κατά τη διάρκεια του Game 3, με αποτέλεσμα να χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης παρά το ότι βρέθηκε στο… καναβάτσο μετά τις δύο ήττες στη Μαδρίτη, αλλά και το γεγονός πως είχε να αντιμετωπίσει μια εχθρική ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι, κατάφερε και έβγαλε αντίδραση, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά. Μεγάλο ρόλο σε αυτό φυσικά έπαιξε και η επιστροφή του Έντι Ταβάρες, ο οποίος στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε επίπεδο Ευρωλίγκας, οδήγησε τους «μερένχες» στο ροζ φύλλο αγώνα. Πλέον, οι Μαδριλένοι καλούνται να δώσουν ακόμα ένα ματς… επιβίωσης μέσα σε λίγα 24ωρα, ώστε να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο ματς στη Μαδρίτη και να μην αποχαιρετήσουν έτσι άδοξα τη διοργάνωση. Στα θετικά για τον Τσους Ματέο, η επιστροφή του Γκράμπριελ Ντεκ από την τιμωρία ενός αγώνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης (04/05):

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μονακό (21:05, Novasports 5)
Παρτιζάν-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30, Novasports 4)