Oλυμπιακός έχασε με οδυνηρό τρόπο την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, αφού ηττήθηκε με σκορ 79-78 από τη Ρεάλ Μαδρίτης χάρη σε απίθανο σουτ του Γιουλ 3,1 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου δεν κατόρθωσε να φτάσει ως το τέλος του δρόμου. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που τερμάτισε στην κορυφή της regular season, όμως τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το νέο format, τη σεζόν 2016-17, οι πρωτοπόροι της κανονικής περιόδου δεν έχουν κερδίσει σε τελικό. Την πρώτη εκείνη σεζόν, πρώτοι στη regular season τερμάτισαν οι Μαδριλένοι, που αποκλείστηκαν όμως στα ημιτελικά. Την επόμενη χρονιά, το 2017-18, η ΤΣΣΚΑ βγήκε πρώτη όμως κι αυτή δεν προκρίθηκε ούτε στον τελικό.

Το 2018-19, η Φενέρ τερμάτισε στην κορυφή αλλά έχασε στον τελικό, ενώ η σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το 2020-21 η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα έχασε κι αυτή στον τελικό, ενώ πέρσι ξανάτερμάτισε πρώτη όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά.