Η τεσσάρα επί της Μπράιτον αποτέλεσε το προτελευταίο βήμα για την οριστικοποίηση της παρουσίας της Νιούκαστλ στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ και αυτός ο αριθμός των τερμάτων επιβεβαίωσαν πως τόσο μεγάλα σκορ, όπως καταγράφονται φέτος, είχε πετύχει σε 10 σεζόν συνολικά στο παρελθόν!
Ο Καλούμ Γουίλσον από την έναρξη του Απρίλη έχει πάρει απίστευτη φόρα και είναι ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ ξεπερνώντας ακόμα και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, η ομάδα του Χάου παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της και το Str. James’ Park είναι ένα μέρος γεμάτο ευτυχία.
Η Νιούκαστλ με το 4-1 της Πέμπτης απέναντι στην Μπράιτον, περιμένει πλέον το ματς της Δευτέρας κόντρα στην Λέστερ – αν κι εφόσον δεν έχει ευνοηθεί από κάποιο άλλο αποτέλεσμα μέσα στο Σαββατοκύριακο – για να πάρει τη νίκη που θα επισημοποιήσει τη μεγάλη επιστροφή του κλαμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε η ομάδα του Χάου ξεσπώντας στο φινάλε της αναμέτρησης με τους «γλάρους», αποτέλεσε το 8ο παιχνίδι του συλλόγου στο φετινό πρωτάθλημα με 4+ γκολ. Τόσα ματς, με τόση έφεση στο σκοράρισμα, είχε παρουσιάσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ στις 10 προηγούμενες σεζόν που βρισκόταν στην Πρέμιερ Λιγκ και τώρα το έχει καταφέρει σε μια αγωνιστική περίοδο!