Ο Γιόζεφ Τσινμπάουερ ήρθε στην Κύπρο, πήγε χθες στην «Αρένα» μαζί με Σάντη-Πριέτο και σήμερα παρακολούθησε από κοντά την προπόνηση της Ανόρθωσης. Ο Γερμανός τεχνικός θα μεταβεί αύριο Τρίτη στο Τσίρειο, ώστε να παρακολουθήσει και τον αγώνα της ομάδας της Αμμοχώστου με την Καρμιώτισσα, για την 13η αγωνιστική των πλέι οφ του β’ ομίλου. Πώς φτάσαμε στο σημείο να έρθει στην Κύπρο ο 53χρονος προπονητής; Τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Ο Τσινμπάουερ ήταν το ένα από τα τρία ονόματα που απέμειναν στη λίστα με τους υποψηφίους. Στη λίστα αυτή, εννοείται πως δεν συγκαταλέγεται πλέον το όνομα του Βίκτορ Σάντσεθ. Το γεγονός όμως ότι ο Ισπανός είχε έρθει κι αυτός στην Κύπρο (πριν το Πάσχα), αλλά η περίπτωσή του εν τέλει δεν προχώρησε, κρατάει άπαντες επιφυλακτικούς, όσον αφορά την περίπτωση του Γερμανού.
Εντούτοις, όπως πληροφορούμαστε, τα δεδομένα δεν είναι ακριβώς τα ίδια. Ο Τσινμπάουερ αποτελεί αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα φαβορί για την τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης. Οι επαφές είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο κι αν δεν προκύψει κάτι το απρόοπτο (ή κάποια άλλη περίπτωση από την…εξωτερική), θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ανδρέας Βεντούρης