Αγκάλιασε το σεντόνι η Νιούκαστλ που κέρδισε με 4-1 την Μπράιτον και βρέθηκε στο +4 από την 5η Λίβερπουλ.
Στο 6ο μόλις λεπτό ο Φαν Χεκ έβαλε σωτήριο μπλοκ σε σουτ του Αλμιρόν ενώ στο 8’ ο Στιλ είπε όχι με τα πόδια σε γύρισμα του Ισάκ από αριστερά. Στο 10’ το πλασέ του Γουίλοκ από το πέναλτι έφυγε μόλις έξω ενώ στο 13’ ο Γουίλοκ πάτησε όμορφα στον Τρίπιερ που αστόχησε με το αριστερό από ιδανικό σημείο. Στο 22’ ο Ντανκ έσωσε με τάκλιν μετά από σουτ του Ζοέλιντον αλλά από το κόρνερ ο Ουντάβ πέτυχε αυτογκόλ για το 1-0.
Στο 29ο λεπτό ο Τζόνους έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι που έκανε ο Ντανκ στον Γουίλσον και στο 34’ το σουτ του Μπερν έξυσε τα δοκάρια του Στιλ ο οποίος στο 40’ πρόλαβε τον Γκρος. Τελικά στο 45+4’ ο Τρίπιερ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Μπερν με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έγραψε το 2-0.
Στο 50’ ο Στιλ είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Αλμιρόν και στο επόμενο λεπτό ο Γκίλμουρ έβγαλε κάθετα στον Ουντάβ που έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε για το 2-1.
Στο 65ο λεπτό ο Στιλ έσωσε ξανά την Μπράιτον μετά από κεφαλιά του Ισάκ και στο 69’ το σουτ του Ενκίσο πέρασε μόλις έξω ενώ στο 81’ και ο Γκιμαράες αστόχησε για λίγο με μακρινό σουτ.
Στο 89’ ο Αλμιρόν έβγαλε κάθετα στον Γουίλσον που έφυγε από το κέντρο και πλάσαρε για το 3-1 ενώ στο επόμενο λεπτό η Νιούκαστλ έφυγε ξανά στην κόντρα, ο Γουίλσον έστρωσε στον Γκιμαράες κι εκείνος πλάσαρε από το πέναλτι για το 4-1. Στο 90+5’ ο Ντανκ έχασε το κοντρόλ όντας ολομόναχος απέναντι στον Στιλ.
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Γκιμαράες, Γουίλοκ (61’ Άντερσον), Αλμιρόν (90+4’ Σεν Μαξιμέν), Γουίλσον, Ισάκ (90+4’ Γκόρντον), Ζοέλιντον (90+5’ Τάργκετ)
ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Καϊσέδο, Ντανκ, Φαν Χέκ, Εστουπινιάν, Γκρος (70’ Οφιά), Γκίλμουρ (55’ Φέργκιουσον), Μπουονανότε (55’ Μακ Άλιστερ), Γουέλμπεκ (55’ Ενκίσο), Μιτόμα, Ουντάβ (85’ Πεουπιόν).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ