Σήμερα γίνεται μεγάλη κουβέντα για το εάν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ή όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές μαγείας σε όλη την τεράστια καριέρα του.

Μια καριέρα στην οποία καταγράφηκε το πρώτο του γκολ σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια. Ήταν 1η Μαΐου του 2005 όταν ο Λίο έστειλε για πρώτη φορά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα σε επίσημο ματς της Μπαρτσελόνα. Ένα γκολ το οποίο κουβαλά δύο ιστορίες.

Ο εκνευρισμός του Ετό στην αλλαγή

Η πρώτη αφορά τον Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος κυνηγούσε τότε το τρόπαιο Pichichi (το δίνει η Marca κάθε χρόνο στον πρώτο σκόρερ).

Ο Ετό διεκδικούσε τότε τον τίτλο μαζί με τον Ντιέγκο Φορλάν ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Καμερουνέζος άνοιξε το σκορ στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αλμπαθέτε και έψαχνε το δεύτερο τέρμα του πριν ο Φράνκ Ράικαρντ τον αντικαταστήσει στο 87ο λεπτό με τον Λιονέλ Μέσι.

Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ετό ήταν έξαλλος με τον προπονητή του που δεν τον άφησε μέσα για να προσπαθήσει να πετύχει και άλλο τέρμα.

Η ασίστ με τη δεύτερη του Ροναλντίνιο και το χάδι του αντίπαλου τερματοφύλακα

Η δεύτερη ιστορία αφορά τον Ροναλντίνιο, ο οποίος τότε ήταν ο απόλυτος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, αλλά και τον τερματοφύλακα της Αλμπαθέτε, Ραούλ Βαλμπουενά.

Σχεδόν με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Μέσι, ο Ροναλντίνιο με μαγική ασίστ τον έβγαλε τετ α τετ και εκείνος σκόραρε. Μόνο που το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Αμέσως έτρεξε κοντά του ο τερματοφύλακας της Αλμπαθέτε, Ραούλ Βαλμπουενά και παρηγόρησε τον Μέσι με ένα πατρικό χάδι στο κεφάλι.

Μόνο που ο 17χρονος Λιονέλ Μέσι έμελλε να σκοράρει ελάχιστα αργότερα. Ένας άλλος μάγος της στρογγυλής θεάς, ο Ρονάλντίνιο, τον έβγαλε εκ νέου σε θέση τετ α τετ και εκείνος με λόμπα πέτυχε το πρώτο του τέρμα μέσα σε αποθέωση.