Η αμυντική παράταξη της Έβερτον από τον Σον Ντάις έκανε τρομερά δύσκολη την ζωή της Σίτι. Ναι μεν τα «ζαχαρωτά» άφησαν την κατοχή της μπάλας στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως, είχαν τρομερά σφιχτή αμυντική λειτουργία και είχαν εξουδετερώσει τον Χάαλαντ που μετρούσε μόλις μια επαφή με την μπάλα στο πρώτο 25λεπτο! Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη πολύ καλή στιγμή της Σίτι στο παιχνίδι ήρθε στο 35ο λεπτό και ήταν ένα μακρινό σουτ του Ρόδρι. Ωστόσο, η αρμάδα του Πεπ δεν χρειάζεται και πολλά για να ξεσπάσει. Μια … χαραμάδα αρκεί. Και σε 118” βρήκε δυο γκολ! Αρχικά στο 37ο λεπτό από σέντρα του Μαχρέζ ο Γκουντογκάν έκανε το στοπάρισμα με πλάτη στην εστία και σούταρε δίχως να βλέπει προς τα πίσω, πετυχαίνοντας ένα από τα γκολ της χρονιάς, για να «σερβίρει» εκείνος το 2-0 με την κεφαλιά από τον Χάαλαντ στο 39′!
Ο Γκουντογκάν βρέθηκε σε… δαιμονιώδες μεσημέρι και θα διπλασίαζε τα προσωπικά του τέρματα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 50ο λεπτό για να γράψει και 3-0 για την Σίτι στο Λίβερπουλ. Με αβαντάζ τριών τερμάτων, η Σίτι πλέον μπορούσε να ηρεμήσει και να περιμένει να τελειώσει το ματς. Στο 66′ η Έβερτον σε μια σπάνια απειλή προς την εστία του Έντερσον με κεφαλιές των Ταρκόφσκι και Μίνα από εκτελέσεις κόρνερ επιχείρησε να γίνει επικίνδυνη, αλλά δεν μπορούσε ν’ αλλάξει τίποτα στο παιχνίδι. Το κλαμπ του Μάντσεστερ πορεύεται ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου έχοντας μπροστά του και τον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ, η Έβερτον θα συνεχίσει να ψάχνει βαθμούς επιβίωσης μέχρι την τελευταία στιγμή της σεζόν…

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Πάτερσον, Μίνα, Ταρκόβσκι, Χολγκέιτ (56’ Ονάνα), Γκάρνερ (76’ Γκρέι), ΜακΝίλ Γκέιγ (56’ Κόαντι), Ντουκουρέ, Κάλβερτ Λιούιν (46’ Μοπέ)
ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Ντίας (90+1’ Γκόμεθ), Ακάντζι, Γκιντογκάν (78’ Γκρίλις), Ρόδρι (88’ Φίλιπς), Μαχρέζ, Φόντεν, Άλβαρες, Χάαλαντ (78’ Σίλβα)