Γενικότερα στη ζωή, το μοναδικό που δεν μπορείς να καταφέρεις σίγουρα, είναι αυτό για το οποίο δεν θα προσπαθήσεις καθόλου. Στο «Άνφιλντ», επικρατεί μια πολύ διαφορετική ιστορία. Και πολλές φορές είναι ανεξήγητη. Αλλά γι’ αυτό είναι και τόσο όμορφη. Σαν σήμερα, το 2019, η Μπαρτσελόνα έμπλεξε με τον μαγικό κόσμο της Λίβερπουλ και του Kop…
Είναι η μέρα που δύσκολα θα ξεχάσουν οι οπαδοί των «κόκκινων« και που πάντοτε στην υπενθύμιση της βραδιάς εκείνης, θα προκαλείται κάτι ιδιαίτερο συναισθηματικά για ό,τι είχε αντικρίσει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.
Και να μην είσαι φίλος της Λίβερπουλ, βλέποντας αυτό το πράγμα και φυσικά έχοντας υγιή σκέψη, αντιλαμβάνεσαι ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο, υπάρχουν περιστάσεις όπου η πραγματικότητα συναντά την πιο τρελή φαντασία και οι τύποι με τα κόκκινα πετυχαίνουν κάτι ανήκουστο.
Κάπως έτσι και την 7η του Μάη του 2019, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, μερικές μέρες μετά το 3-0 των «μπλαουγκράνα» στην Βαρκελώνη και την διαφαινόμενη εύκολη πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης.
Διαφαινόμενη. Πριν από την σέντρα του ματς στο λιμάνι. Τότε ήταν που το μοναδικό το οποίο μπορούσε να φανεί στον ορίζοντα, ήταν μια ιστορική βραδιά για την Λίβερπουλ. Η Μπαρτσελόνα αδυνατούσε να καταλάβει τι την είχε «χτυπήσει». Είχε βρεθεί σε ένα μέρος, σε μια ατμόσφαιρα, σε μια συγκυρία από την οποία ήθελε να βγει, αλλά δεν ήξερε τον δρόμο. Δεν υπήρχε διέξοδος. Και όπως έχει αναφέρθεί και στο παρελθόν, «υπάρχουν βραδιές που το Άνφιλντ απλά μαγνητίζει και τραβάει την μπάλα προς το βάθος της εστίας δίχως να μπορείς να κατανοήσεις αυτό που γίνεται».
Και αυτό που συνέβη, ήταν το ανεπανάληπτο 4-0 των «κόκκινων» σε μια ανατροπή που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όμως, το πέτυχε η ομάδα του Κλοπ, καταφέρνοντας αργότερα ν’ ανέβει και στην κορυφή της Ευρώπης, έναν χρόνο πριν από την επαναφορά στον αγγλικό θρόνο, εν μέσω κορονοϊού.