Με γκολ του Μάρκο Ασένσιο, μια Ρεάλ Μαδρίτης γεμάτη αναπληρωματικούς λύγισε την ακίνδυνη Χετάφε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (1-0) και επανήλθε στη δεύτερη θέση της La Liga, ρίχνοντας πλέον το βάρος στην ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League – Αγωνία για τον Καμαβινγκά, ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Ποιος ασχολείται με την (χαμένη πλέον) La Liga; Μια Ρεάλ Μαδρίτης γεμάτη αναπληρωματικούς, λύγισε την ακίνδυνη Χετάφε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (1-0), ανέβηκε στη δεύτερη θέση (στο -11 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία μπορεί να είναι πρωταθλήτρια και μαθηματικά σε λίγες ώρες) και στρέφει όλη την προσοχή της στην ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League (Τετάρτη 17/05, 22:00).

Νταβίντ Αλάμπα, Ροντρίγκο και Καρίμ Μπενζεμά έμειναν εκτός αποστολής για λόγους προφύλαξης – ξεκούρασης, με τον Κάρλο Αντσελότι να αφήνει επιπλέον εκτός ενδεκάδας, ενόψει της ρεβάνς με την Σίτι, τους Ντάνι Καρβαχάλ, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς και Βινίσιους Ζούνιορ.

Ο Φερλάν Μεντί επέστρεψε μετά από δίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, ο Εντέν Αζάρ ήταν βασικός μόλις για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα (!) και τέταρτο συνολικά και ο Μάρκο Ασένσιο ξεκίνησε σε ρόλο «ψευτό – εννιαριού».

Εκτός λόγω τιμωρίας από τους φιλοξενούμενους ο δεξιός μπακ Νταμιάν Σουάρες και ο επιθετικός – πρώτος σκόρερ Ενές Ουνάλ, με τον Χάιμε Μάτα να ξεκινάει ως παρτενέρ στην γραμμή κρούσης του Μπόρχα Μαγιοράλ, ο οποίος υπήρξε γέννημα – θρέμμα της Ρεάλ.